نان

طرز تهیه سه نون رژیمی

نان نپالی و نان چاودار و نان زیره مناسب برای گیاهخواران

نان عدس نپالی

موار لازم 

عدس ۲۵۰گرم
عصارۀ زنجبیل ۱ ق س
نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم


طرز تهیه نان عدس:

ابتدا عدس هایمان را به مدت ۸ ساعت خیس می کنیم. سپس زیر آّب به خوبی می شوییم تا پوستهای آن جدا گردد، سپس عدسهایمان را در مخلوط کن ریخته، آنقدر مخلوط می کنیم که یک خمیر غلیظ و نرم به ما بدهد؛ سپس زنجبیل های خرد شده را در مخلوط کن ریخته خوب مخلوط می کنیم و از صافی عبور می دهیم و عصارۀ حاصل را به مخلوطمان اضافه می کنیم، در این مرحله نمک را اضافه می کنیم، آنرا بخوبی مخلوط می کنیم.

۲ قاشق غذا خوری روغن را تابه می ریزیم، می گذاریم تا داغ بشود، سپس دستانمان را با آب مرطوب می کنیم تا خمیر به دستمان نچسبد، سپس از مخلوطمان یک توپ کوچک درست کرده، بستگی به میلمان کوچک یا بزرگ و در روغن داغ به مدت ۲ دقیقه سرخ می کنیم و روی آن هم روغن می ریزیم تا درونش خوب بپزد و به تابه نچسبد. وقتی به رنگ قهوه ای طلایی رسید، آماده است.

این یک غذای گیاهی است که حاوی پروتئین بسیاری است، می توانید آن را به همراه ترشی یا سالاد یا بهمراه ناهار خود نوش جان کنید.


 نان خانگی رژیمی زیره بدون گلوتن با ماست

نان زیره یکی از نان‌ های رژیمی و بدون گلوتن است که برای وعده های نهار یا شام گیاهخواران بسیار مفید می باشد، این نان خانگی را می توانید در فر یا بدون فر در ماهی تابه تهیه کنید.

مواد لازم

۴۰۰ گرم آرد بدون گلوتن
یک قاشق غذاخوری دانه زیره
۳۰۰ میلی لیتر ماست گیاهی
طرز پخت نان زیره رژیمی
ماهی تابه را روی حرارات متوسط قرار دهید تا گرم شود، سپس در ظرفی آرد و دانه زیره را ترکیب نمایید و ماست گیاهی و آب را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خمیر نرمی حاصل شود.

خمیر را به ۸ قطعه مساوی تقسیم کنید، سپس به صورت دایره یا بیضی نیم سانتی در بیاورید و به مدت ۳ الی ۵ دقیقه در ماهتیابه یا فر بپزید.


نان چاودار خانگی روش اول

مواد لازم 

مخمر – ۱/۵ قاشق سوپ خوری
آب گرم – ۲ فنجان
نمک – ۱/۵ قاشق چای خوری
زیره سبز – ۱/۵ قاشق چای خوری (به دلخواه)
آرد چاودار – ½ فنجان
آرد گندم یا آرد جو – ۳ فنجان
نشاسته ذرت – ۱/۴ قاشق چای خوری
آب – ۱/۴ فنجان


طرزتهیه

در یک کاسه بزرگ مخمر، آب گرم، نمک، زیره سبز، آرد چاودار و آرد گندم را با هم ترکیب کنید و خوب به هم بزنید تا مخلوط شده و خمیری صاف و یک دست ایجاد کند. روی خمیر را با یک حوله یا پارچه ی نخی بپوشانید تا گرم شده و به اصطلاح ور بیاید. (۱ تا ۲ ساعت زمان برای ور آمدن خمیر کافی است)

بر روی یک سطح صاف مقداری آرد بریزید و خمیر را بر روی آن بگذارید و چانه بگیرید.

یک ظرف پیتزا پزی کم عمق را درون سینی فر در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت بگذارید تا داغ شود.

در یک ظرف دیگر نشاسته ذرت و آب را با هم ترکیب کرده و به مدت ۴۵ ثانیه در مایکروویو بگذارید.

حالا خمیر را در ظرف پیترا پزی بگذارید و پهن کنید تا شکل بگیرید، بر روی آن نشاسته ذرت بمالید. درون سینی فر مقداری آب بریزید تا نان را بخار پز کند و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه در فر پخته شود.

نان چاودار آماده است، آن را تکه تکه ببرید و به همراه غذا میل کنید.


روش دوم
مواد لازم برای تهیه نان چاودار

آرد چاودار – ۴۵۰ گرم
نمک – ۱ قاشق چای خور
مخمر – ۷ گرم
زیره – ۱ قاشق غذا خوری
آب گرم – ۴۵۰ گرم


طرز تهیه

در یک کاسه بزرگ آرد چاودار را با نمک، مخمر و زیره ترکیب کنید. حالا آب گرم را به آرامی به ظرف اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیری یک دست حاصل شود.

بر روی خمیر را با یک پارچه ی نخی بپوشانید و بگذارید ۴۵ تا ۶۰ دقیقه بماند تا ور بیاید.

فر را بر روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و یک سینی پیتزا پزی را در آن بگذارید تا داغ شود.

خمیر ور آمده را بر روی یک ورق کاغذی نچسب درون ظرف پیتزا پزی بگذارید و پهن کنید و در فر قرار دهید تا به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه بپزد.

نان چاودار آماده است، آن را تکه تکه ببرید و برای انواع غذا استفاده کنید.

خواص و فواید نان چاودار
لاغری و کاهش وزن
نان چاودار حاوی مقادیر بالای فیبر است که به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

دیابت و قند خون
مقادیر بالای فیبر موجود در نان چاودار عدم تحمل گلوگز را بهبود بخشیده و به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.

نان چاودار دارای خواص ضد التهابی است و خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات نان چاودار
سلیاک
نان چاودار گلوتن دارد به همین دلیل توصیه می شود که افراد مبتلا به بیماری سلیاک از مصرف آن خودداری کنند.

دوران بارداری و شیردهی
هنوز اطلاعات دقیقی از تاثیر نان چاودار بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن اجتناب کنند.

طبع نان چاودار
طبیعت نان چاودار معتدل می باشد. نان چاودار سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، آهن، فیبر و پروتئین می باشد.

ارزش غذایی نان چاودار
کالری : ۱۹۵۰
چربی : ۷ گرم
کربوهیدرات : ۴۰۸ گرم
پروتئین : ۵۹ گرم
فیبر : ۳۳ گرم
قند : ۲ گرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید