خورش مرغ و کرفس
خورش کرفس را هم با گوشت میپزند، هم با مرغ. ما در اینجا آماده کردن آن، با مرغ را آوردهایم…
موادلازم
مرغ چهار تکه…
کرفس خرد شده ۵۰۰ گرم
برگ کرفس ساطوری شده یک پیمانه
پیاز متوسط یک عدد
گرد لیمو امانی دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و روغن مایع به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را خلالی خرد کرده و به همراه مرغ تفت میدهیم.
برگ کرفس را نیز افزوده و به تفت دادن ادامه میدهیم.
سپس نمک و فلفل میافزاییم.
ساقه کرفس را جداگانه تفت داده و به مواد فوق اضافه میکنیم.
در ۲۰ دقیقه آخر پخت پودر لیمو را اضافه کرده میگذاریم تا غذا جا بیفتد.
خورش قورمه سبزی
مواد لازم
یک کیلو گوشت گوسفند با استخوان
یک کیلو سبزی قورمه
۱۰۰ گرم لوبیا چشم بلبلی
۵-۴ عدد لیموعمانی
۲ قاشق غذا خوری پیاز سرخ شده
یک استکان آب لیمو یا آب نارنج
به مقدار کافی نمک و فلفل
طرز تهیه:
گوشت را چند تکه کرده، می شوییم. با کمی روغن آن را تفت داده، سپس آن را همراه با پیاز سرخ شده، یک قاشق چایخوری زردچوبه و۳ لیوان آب با شعله ملایم می پزیم. لوبیا چشم بلبلی را شسته و خیس می کنیم. سبزی قورمه شامل جعفری، تره، شنبلیله، کمی گشنیز و نعنا است.
پس از شستن سبزی می گذاریم آب آن کاملاً کشیده شود ، سپس خردش می کنیم. با ۴ قاشق غذاخوری روغن، آن را طوری سرخ می کنیم که به روغن بیفتد، ولی رنگ آن تغییر نکند. سپس آن را با لوبیا و لیموعمانی به گوشت اضافه می کنیم تا خورش بپزد و جا بیفتد. در انتها آب لیمو یا آب نارنج ، نمک ، فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه می کنیم.
خوراک بادنجان
مواد لازم
گوشت چرخ کرده -نيم کيلو
سبزى(تره و جعفرى) -۷۵۰ گرم
بادنجان قلمى ريز- ۴ عدد
آب انار يا آبغوره – یک فنجان
پياز -۱ بته
نمک و فلفل- به اندازه کافى
طرزتهیه
سبزى را شسته, ساطورى ريز کرده با روغن سرخ مىکنيم و با دو سه ليوان آب مىگذاريم نيمه پز شود. پياز را در گوشت چرخ کرده رنده کرده, نمک و فلفل زده هم مىزنيم. از اين گوشت کوفته هايى به اندازه يک گردوى کوچک آماده کرده و با کمى روغن تفت داده به سبزى نيمه پز شده اضافه مىکنيم. ترشى را مىريزيم تا با هم بجوشد. وقتى که سبزى و گوشت کاملا پخت و خورش به روغن افتاد, بادنجان ها را که پوست کنده و سرخ نموده ايم روى خورش چيده, بعداز آنکه يکى دو جوش زد برمىداريم. بادنجان نبايد له شود (اين خورش را با گوشت تکه اى قطعه قطعه شده هم میتوان تهيه نمود
خورش بزقرمه کرمانی
این غذا یکی از غذاهای محلی کرمان است که به دلیل دارا بودن نخود، کشک و گوشت سرشار از پروتئین است…
مواد لازم
کشک ساییده ۳ پیمانهگوشت سر دست و ماهیچه پرچربی بزغاله ۱ کیلو
نخود نیم کوب ۲ پیمانه
سیر کوبیده ۱ بوته
سیر داغ به میزان لازم
زعفران حل شده ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ساطوری ۵ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت، پیاز، سیر کوبیده و نخود را با دو لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
سپس حرارت را ملایم کنید.
پس از دو ساعت، کشک را به همراه زردچوبه و کمی نمک و فلفل به مخلوط فوق اضافه نمایید.
در دیگ را نیمه باز بگذارید و شعله را بسیار کم کنید تا غذا کم کم جوش بزند و آب آن لعاب دار و غلیظ شود.
در پایان بزقرمه را در ظرف کشیده و روی آن را با سیر داغ و محلول زعفران تزئین نمایید.
چند نکته:
بزقرمه را هم می توانید با نان بخورید و هم به صورت خورش در کنار برنج میل کنید.
شما به جای گوشت بزغاله، می توانید از گوشت های قرمز دیگر نیز استفاده کنید.
گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز، بسیار لطیف و خوشمزه است. لذا در تهیه این غذا از گوشت بزغاله استفاده می شود و بزقرمه یعنی قرمه ی بزغاله.
خورش سویا با کلم بروکلی
مواد لازم
کلمبروکلی: ۴۰۰ گرم
سویا: ۲ پیمانه
پیاز بزرگ: یک عدد
سیر: ۴ حبه
هویج بزرگ: یک عدد
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: مقداری
طرز تهیه:
پیاز را پوست کنده، شسته و خلالی یا نگینی خرد کنید. هویج را هم پوست کنده، بشویید و به شکل دلخواه برش بزنید.
– در تابهای روغن ریخته، روی حرارت بگذارید. پس از داغ شدن روغن، پیازها را در روغن تفت دهید. سیرها را هم له کرده و همراه پیاز سرخ کنید.
مقداری زردچوبه و فلفل به تابه اضافه کرده و سویای آماده را داخل تابه ریخته و خوب با مواد دیگر مخلوط کنید.
بعد از کمی تفت دادن سویا، نوبت به اضافه کردن رب گوجه فرنگی و هویج خردشده است.
مدتی که از تفت دادن مواد گذشت مقداری آب به خورش اضافه کنید (تا حدی که روی مواد بیاید) و اجازه دهید تا هویج بپزد.
حدود ۱۰ دقیقه به آخر پخت مانده، کلم بروکلی خردشده را اضافه کرده و بعد از پخت خورش را سرو کنید. این غذا را، هم میشود با نان سرو کرد و هم با برنج.
نکات
برای آمادهسازی سویا آن را به مدت ۲۰ دقیقه تا نیمساعت در مقداری آب و نمک خیس کنید و بعد از این مدت در آبکش ریخته و با فشردن در دست آب آن را به خوبی بگیرید. حالا سویا آماده استفاده در غذاست.
برای خوشرنگ شدن کلم بروکلی بهترین راه این است که در قابلمهای مقداری آب و نمک ریخته، روی حرارت بگذارید. پس از جوش آمدن آب کلم بروکلی را در آن انداخته و بعد از مدتی آنها را بیرون آورده و سریع زیر آب سرد بگیرید. این شوک حرارتی باعث ثابت ماندن رنگ سبز کلم بروکلی میشود.
نکته
مقدار سیر در این غذا به سلیقه شما بستگی دارد. اگر دوست ندارید، مقدار آن را کمتر یا حتی حذف کنید.
خورشت لوبیا سبز با سویا!
مواد لازم
لوبیاسبز ۵۰۰ گرم
سویا ۲پیمانه
سیب زمینی ۱عدد متوسط
لیمو عمانی ۳عدد
گوجه فرنگی ۶عدد متوسط
روغن زیتون به مقدارلازم
آب به مقدار لازم
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه به مقدار لازم
تمام مواد را به جز سیب زمینی در قابلمه ای ریخته با شعله ی زیاد جوش بیاورید و پس از به جوش آمدن حرارت را کم کنید و به مواد یک ساعت و بیست دقیقه برای پختن زمان دهید …
طرز تهیه :
لوبیا سبزها را خورد کنید، سیب زمینی و هویج ها را نیز نگینی کنید، گوجه فرنگی های رنده شده را با کمی آب مخلوط کرده کنار بگذارید.
سویا را که حدود ۳۰ دقیقه با کمی زردچوبه و آب بپزید و سپس آب آنها را گرفته بدون روغن تفت دهید و تمام مواد را به جز سیب زمینی در قابلمه ای ریخته با شعله ی زیاد جوش بیاورید و پس از به جوش آمدن حرارت را کم کنید و به مواد یک ساعت و بیست دقیقه برای پختن زمان دهید سپس سیب زمینی ها را اضافه کرده و دوباره ۴۰ دقیقه زمان پخت دهید. حال غذای شما آماده است با روغن زیتون میل کنید.
خورش کنگر
مواد لازم
گوشت ماهیچه گوسفندی ۵۰۰ گرم
کنگر ۲۰۰۰ گرم
پیاز داغ عسلی ۳ قاشق سوپخوری
روغن ۳ قاشق سوپخوری
آب لیموترش ۰.۵ فنجان
زعفران ۱ قاشق مرباخوری
فلفل نمک قدری
طرز تهیه
گوشت را تکه تکه خرد می کنیم و میشوئیم و با پیاز سرخ کرده و ۳ تا ۴ لیوان آب میگذاریم بپزد , بعد ساقه های کنگر تمیز کرده و تیغ آن را میگیریم و میشوئیم و با ۳ تا ۴ قاشق روغن کمی سرخ میکنیم و داخل گوشت میریزیم تا کنگر نیز پخته شود ولی زیاد له نشود , نمک و فلفل و آبلیمو و زعفران سائیده را در خورش میریزیم و میگذاریم خورش آهسته بجوشد و جا بیافتد
برای نیم کیلو گوشت ۲ کیلو کنگر لازم است کنگر را بعد از تمیز کردن و تیغ گرفتن و شستن باید کمی سرخ کرد و داخل گوشت ریخت خورش کنگر را میشود با نعنا و جعفری آماده کرد ، در اینصورت یک کیلو کنگر کافی است و ترشی آن آب لیمو یا غوره است ، خورش کنگر را با قیمه و لیمو عمانی نیز درست میکنند ، بعد از اینکه قیمه و لپه کمی پخت کنگر را سرخ و اضافه می نمایند و کمی رب گوجه فرنگی به ان میزنند .
مرغ ترش غذای مازندرانی
مواد لازم
سبزی محلی: (جعفری، گشنیز، خلیواش)
مرغ: یک عدد
تخممرغ: سه عدد
روغن و آبغوره: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا مرغ را میپزیم و سپس کمی تفت میدهیم، از طرفی سبزی را هم سرخ میکنیم، آنگاه مرغ و سبزی را در کمی آب میریزیم و روی اجاق میگذاریم… به آن کمی روغن و آبغوره اضافه میکنیم، کمی که آب آن گرفته شده قبل از سرو، تخممرغها را به آن اضافه میکنیم و پس از چند دقیقه، غذا را از روی اجاق برمیداریم و سرو میکنیم.
نکاتی در رابطه با سیبزمینی
اگر میخواهید سیبزمینی هنگام پختن، پوستش ترک نخورد، قبل از پختن، قدری کره یا روغن روی سیبزمینی بمالید، نه تنها ترک نخواهد خورد، بلکه طعم و مزه خوبی هم پیدا میکند، تا جایی که با مقداری نمک بسیار خوشمزه خواهد شد.
_ برای جلوگیری از ترکیدن پوست سیبزمینی که با پوست داخل آش و یا در درون فر میپزید، با چنگال از چند نقطه، سیبزمینی را سوراخ کنید.
_ برای سرخ کردن سیبزمینی، همیشه تابه بزرگی انتخاب کنید تا سیبزمینیها در کنار یکدیگر قرار گیرند و روی هم قرار نگیرد.
خورش آلو
مواد لازم
پیاز ۱ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مقداری
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
گوشت ماهیچه یا ران مرغ ۵۰۰ گرم
آلوی خورشتی ۲۰۰ گرم
هویج ۵۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۲ قاشق سوپ خوری
آب لیموترش تازه یک سوم پیمانه
گوجه فرنگی ۳ تا ۴ عدد
طرز تهیه
پیاز را نگینی خرد و با مقداری روغن سرخ کنید.
فلفل، ادویه و زردچوبه را بیفزایید. کمی که تفت خورد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.
آن گاه مرغ یا گوشت را بیفزایید و حدود یک لیتر آب روی آن بریزید.
پس از آن که آب جوش آمد، اگر از مرغ استفاده می کنید، مقداری نمک افزوده، شعله را ملایم نمایید تا مرغ نیم پز شود.
حالا آلوها را که از قبل خیس خورده اند، در ظرف مرغ بریزید تا بپزند.
در این فاصله هویج را به صورت کبریتی بسیار نازک خرد و یا با استفاده از رنده مخصوص خلال کنید.
سپس آن را با مقداری نمک و روغن روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا هویج کاملا سرخ شود.
دقت کنید که در ظرف بسته باشد تا هویج کاملا بپزد.
بعد، زعفران دم کرده را به هویج بیفزایید. آن گاه هویج را در خورش بریزید تا چند جوش بزند.
در پایان، آب لیمو ترش را نیز اضافه نمایید.
اکنون خورش را در ظرف بریزید و با چند عدد گوجه فرنگی سرخ شده تزیین کنید.
خورش قیمه
مواد لازم
گوشت خورشی ۵/۰ کیلو
پیاز ۲ عدد
سیب زمینی ۴۰۰ گرم
لپه ۲۰۰ گرم
لیمو عمانی ۵ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
پیاز را ریز خرد کنید و با مقداری روغن در قابلمه یا زودپز تفت دهید. لپه را بشویید. گوشت را قطعه قطعه خرد کنید و با پیاز و لپه شسته شده تفت دهید…
طرز تهیه :
پیاز را ریز خرد کنید و با مقداری روغن در قابلمه یا زودپز تفت دهید. لپه را بشویید. گوشت را قطعه قطعه خرد کنید و با پیاز و لپه شسته شده تفت دهید. در موقع تفت دادن به مقدار کافی فلفل و زردچوبه هم به مواد اضافه کنید. همین که رنگ گوشت عوض شد، مقداری آب روی آن بریزید و بگذاریید با شعله ملایم بپزد. بعد از یک ساعت، لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کرده و به خورش اضافه کنید. سپس حرارت شعله را کم کنید تا خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد. در انتهای پخت خورش ، نمک و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. وقتی خورش به روغن افتاد و مواد خورش کاملاً پخت، شعله را خاموش کنید.
سیب زمینی ها را پوست بکنید و خلال کنید و با روغن داغ در ماهیتابه سرخ کنید. بعد از اینکه خورش را در ظرف کشیدید، سیب زمینی های سرخ شده را روی آن بریزید ( یا می توانید قبل از ریختن خورش در ظرف ، سیب زمینی ها را در آن بریزید و هم بزنید ).
در صورت تمایل می توانید مقدار خیلی کم هم دارچین روی ظرف خورش بریزید که البته بستگی به ذائقه شما دارد. همچنین می توانید برای تزئین خورش در میهمانی ها ، مقداری از سیب زمینی را مطابق تصویر بالا به صورت گل ببرید و سرخ کنید
خورش باقلا سبز
مواد لازم
– باقلای بدون پوست یک کیلوگرم- گوشت لخم نیم کیلوگرم
– پیاز یک عدد
– شوید تازه نیم کیلوگرم؛ یا شوید تازه خردشده ۳۰۰ گرم
– سیر ۴ حبه
– نمک و فلفل به میزان لازم
– زردچوبه یک قاشق چایخوری
– پودر زعفران یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه
ابتدا شوید را پاک کرده، خوب بشویید. سپس داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. بعد آن را ریز خرد کنید.
در یک تابه، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود. سپس شوید خردشده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. در این فاصله، سیرها را نیز پوست کنده و ریز خرد کنید. سپس به همراه شوید سرخ کنید. در پایان، شعله اجاقگاز را خاموش کنید و مواد تفت داده شده را کنار بگذارید.
پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود. سپس پیاز را اضافه کنید و به طور کامل تفت دهید. البته هنگام سرخ شدن پیاز، نمک و فلفل و زردچوبه را هم به آن اضافه کنید.
از طرف دیگر، گوشت را پاک کرده و بعد از شستن به صورت قیمهای خرد کنید. سپس به قابلمه حاوی پیاز داغ بیفزایید. حالا به مخلوط گوشت و پیاز حدود ۲ تا ۳ لیوان آبجوش اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بهطور کامل بپزد.
باقلا را به همراه شوید، سیر خرد شده و کمی نمک به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. سپس حرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد که معمولا حدود ۴۵ دقیقه زمان میبرد.
بعد از جا افتادن خورش می توانید کمی محلول زعفران(یک چهارم قاشق چایخوری پودر زعفران را در یک استکان آب جوش حل کنید) به آن اضافه کنید.
نکته :
بعضیها در مراحل پایانی پخت این خورش، تخممرغ نیز به آن میافزایند. به این ترتیب که با توجه به این میزان مواد، زرده و سفیده دو عدد تخممرغ را از هم جدا کرده، ابتدا سفیده تخممرغ ها را به خورش اضافه میکنند و همانطور که قابلمه روی شعله اجاقگاز قرار دارد، هم میزنند تا سفیدهها با مواد مخلوط شوند و بپزند. سپس زردهها را روی خورش میریزند و با گذاشتن در قابلمه، ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر میکنند تا زردهها سفت شوند و در پایان بههمین صورت سرو میکنند
خورش گوشت و خرما
این غذا را میتوانید یا همراه با برنج و یا به صورت خوراک، همراه با نان، میل نمایید.
مواد لازم:
گوشت بره ۴۰۰ گرم
لیمو ۱ عدد
ماست ۵۰۰ گرم
روغن کنجد یک قاشق چای خوری
سیب زمینی ۱ عدد بزرگ
لوبیا سبز ۲۰۰ گرم
خرما ۱۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد
آب به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
پوست لیمو را با رنده ریز، رنده کنید و آب لیمو را نیز بگیرید.
گوشت بره را در پوست رنده شده و آب لیمو و ماست، به مدت ۳۰ دقیقه بخوابانید.
در این مدت، سیب زمینی را کاملاً بشویید و بدون آن که پوست آن را بکنید، آن را به اندازهی مکعبهای دو سانتیمتری خرد نمایید.
روغن کنجد را گرم کنید و سیب زمینی را داخل آن سرخ نمایید تا طلایی رنگ شود.
خرماها را نصف کنید و هسته آنها را بیرون بیاورید.
شاخههای انتهای لوبیای سبز را جدا کنید و آنها را بدون این که دانههای آن را بیرون بیاورید و یا خرد نمایید، بشویید. سپس لوبیای سبز و خرما را کمی با سیب زمینی، تفت دهید. گوشت را نیز اضافه کنید. به میزان کافی آب بریزید. پیاز را به چهار قسمت برش بزنید و به سایر مواد اضافه نمایید. درب ظرف را ببندید تا آب بجوشد و گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
این غذا را همراه با برنج و یا به صورت خوراک، همراه با نان، سرو نمایید.