سبزی پلو
سبزی، سبزی پلو شامل
شوید (بیشتر از بقیه)
گشنیز
جعفری
کمی تره
کمی شنبلیله
کمی ساقه سیر
این ترکیب میتواند بنا به ذایقه شما کمی تغییر کند و برای مثال ساقه سیر حذف شود و یا مقدار شوید کمتر باشد.
مواد لازم برای تهیه سبزی پلو مجلسی
سبزی پلویی ۱/۳ مقدار برنج
برنج به ازای هر نفر ۱ پیمانه
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
طرز تهیه
سبزی پلو مجلسی، طبق روال همیشگی تهیه انواع پلو باید برنج را از ۲-۳ ساعت قبل پاک کرده، بشویید و یکی-دو ساعتی همراه با کمی نمک خیس کنید.
موقع شروع پخت غذا، یک قابلمه مناسب برداشته و در آن آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاید.
وقتی آب به جوش آمد، برنج خیس داده را داخل آب بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
برای خوشعطر و خوشطعمتر شدن سبزی پلو، وقتی برنج در حال جوشیدن است مقدار کمی زعفران دمکرده به آب برنج اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه (بسته به نوع برنج) یکی از دانههای برنج را بردارید و با ناخن نصف کنید، اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج، خام بود، وقت آبکش کردن برنج است.
حالا برنج را آبکش کنید و ته قابلمه، در صورت تمایل تهدیگ مورد نظر خود را انداخته و یا فقط روغن بریزید و برنج و سبزی پلویی را که از قبل ساطوری و آمادهکردید، به طور لایهلایه کف قابلمه بریزید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت زیر قابلمه را ابتدا زیاد کنید تا برنج بخار بگیرد.
بعد از اینکه صدای جلز و ولز از قابلمه شنیدید، به اندازه یک استکان آب ولرم و یک قاشق روغن دور تا دور برنج داخل قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید.
روی قابلمه دمکنی قرار دهید و در آن را ببندید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا برنج با حرارت بسیار ملایم دم بکشد.
در فاصلهای که برنج در حال دمکشیدن است، نوبت طبخ ماهی است. شما برای تهیه سبزی پلو ماهی از هر ماهی که دوست داشته باشید میتوانید استفاده کنید اما توصیه میشود ماهی انتخاب کنید که تا حد امکان تیغ نداشته باشد و خوردن ان همراه با برنج برای همه به خصوص کودکان راحت باشد.
اکثر افراد برای کنار سبزی پلو مجلسی از ماهی سالمون، قزل آلا، ماهی سفید، ماهی شیر، ماهی تیلا پیا و … استفاده میکنند. در اینجا انتخاب ما، ماهی قزل آلاست که طعم بسیار خوبی دارد و در صورتی که به درستی طبخ شود، به هیچ وجه بوی ضخم ماهی را احساس نخواهید کرد. با طرز تهیه ماهی قزل آلای سرخ شده همراه باشید:
مواد لازم برای تهیه ماهی قزل آلا سرخ شده
ماهی قزل آلا متوسط ۲ عدد
پیاز ۲ عدد
آبلیمو نصف فنجان
نمک، فلفل، پودر سیر به میزان لازم
زعفران دمکرده به میزان لازم
طرز تهیه
برای تهیه ماهی قزل آلا سرخشده، ابتدا ماهیها را خوب پاک کرده و تمیز کنید و استخوانها و تیغهای آن را تا حد امکان جدا کنید.
۲ عدد پیاز را رنده کرده و یا خیلی ریز خرد کنید.
نمک، پودر سیر، فلفل، آبلیمو و زعفران دمکرده را به پیازها اضافه کنید.
این مواد را داخل یک ظرف گود و پهن ریخته و ماهیها را حدود ۱ ساعت داخل این ترکیب قرار دهید به طوری که تمام سطح ماهی به این مواد آغشته شود.
بعد از حدود ۱ ساعت، ماهی را از داخل مواد درآورده و سعی کنید تمام پیازهای چسبیده به ماهیها را جدا کنید تا موقع سرخکردن، نسوزند.
حالا داخل یک تابه بزرگ، به مقدار لازم روغن بریزید و وقتی روغن حسابی داغ شد، ماهیها را داخل روغن سرخ کنید.
حالا که ماهیها سرخ شده و سبزی پلو هم آماده شده، وقت آن است که غذا را سرو کنید. بهتر است یک دیس بزرگ و زیبا انتخاب کرده و سبزی پلو را داخل آن بکشید و چند قاشق از پلو را با زعفران دمکرده مخلوط کنید و روی پلو بریزید. ماهیهای سرخشده را نیز روی برنج و یا کنار برنج قرار دهید و غذا را با برشهای لیمو ترش و چند برگ جعفری تزیین کنید.
نکته:
اگر بتوانید برای طبخ سبزی پلو مجلسی از برنج دودی یا برنج شمال استفاده کنید، عطر بینظیر این غذا را هرگز فراموش نخواهید کرد.
شما میتوانید سبزی پلویی را کمی در روغت تفت دهید و بعد لابهلای برنج بریزید اما این کار ضرورتی ندارد.
بعد از کشیدن برنج داخل دیس، میتوانید یک تکه کره روی برنج قرار دهید تا کمکم آب شود و به قسمتهای زیرین برنج برسد.
در صورت تمایل میتوانید ماهی قزل آلا را با آرد سفید یا آرد سوخاری نیز سرخ کنید و یا اینکه آن را داخل فر گریل کنید.
رشته پلو بدون گوشت وبا گوشت
مواد لازم:
برنج: ۲ و نیم پیمانه
رشته پلویی خرد شده: ۲۸ گرم
کره یا روغن گیاهی
زعفران دم کرده: نصف قاشق چایخوری
نمک
مواد لازم برای تزیین رشته پلو:
پیاز: ۱ عدد بزرگ
کشمش طلایی: یک سوم پیمانه
کشمش سیاه: یک سوم پیمانه
خرما: نصف پیمانه
طرز تهیه:
برنج را بشویید سپس در ۴ پیمانه آب که ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری نمک به آن افزوده اید چند ساعت بخیسانید.
در یک قابلمه نچسب بزرگ ۵ پیمانه آب بریزید و بگذارید تا به جوش آید.
آب برنج را خالی کرده و به آرامی آن را داخل قابلمه آب جوش بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب و برنج به جوش بیایند، رشته پلویی را به آب در حال جوش اضافه کرده و بگذارید تا حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشند. برنج را تست کنید که برای آبکش کردن آماده باشد. وسط برنج بایستی سفت و اطراف آن نرم باشد. رشتهها هم باید کمی نرم و کمی سفت باشند. سپس برنج را آبکشی کنید و با آب خنک شستشو دهید.
قابلمه را بشویید و روی شعله بگذارید، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن یا کره و ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده داخل قابلمه بریزید. با استفاده از یک کفگیر بزرگ برنج را داخل قابلمه ریخته و به فرم هرم در بیاورید. برای خروج بهتر بخار از داخل برنج با ته کفکیر چند سوراخ داخل برنج ایجاد کنید.
بدون اینکه درب قابلمه را بگذارید، برنج را روی شعله تقریبا زیاد به مدت ۵ تا ۷ دقیقه قرار دهید تا وقتی که بخار شروع به خارج شدن کند، سپس یک فنجان آب دور برنج بریزید و درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا ۴۵ دقیقه دم بکشد.
در یک تابه متوسط پیاز ریز خرده شده را با روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس کشمش پاک کرده و شسته شده و خرمای پوست گرفته را اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید.
بعد از اینکه برنج دم کشید، مقداری از زعفران دم کرده را با مقداری از برنج مخلوط کنید و کنار بگذارید.
رشته پلو را داخل دیس بکشید و با برنج زعفرانی و کشمش و خرما روی آن را تزیین کنید. رشته پلو را می توانید با گوشت قلقلی یا مرغ هم میل کنید.
رشته پلو با گوشت
مواد لازم :
برنج ۴۰۰ گرم
گوشت ۵۰۰ گرم
رشته پلويي ۱۵۰ گرم
پياز ۲ عدد
ربگوجهفرنگي يك قاشق سوپخوري
يك قاشق سوپخوري
زعفران آبكرده يك قاشق سوپخوري
روغن ۱۵۰ گرم
زردچوبه، فلفل، دارچين و نمك به میزان لازم
طرز تهيه :
برنج را يك ساعت قبل خيس كرده و آن را داخل ظرف آبجوشي كه روي حرارت قرار دارد ميريزيم. قبل از آبكش كردن رشتهها را نيز به آن اضافه ميكنيم تا كمي جوش بخورد. سپس مخلوط برنج و رشته را داخل آبكش ميريزيم و پس از آبكش كردن آن را دم ميكنيم.
گوشت را با پياز سرخ كرده، رب گوجهفرنگي و ادويه را به آن اضافه ميكنيم و روي حرارت ملايم ميگذاريم تا پخته شود. پس از اينكه گوشت پخت و برنج هم دم كشيد، گوشت را روي ديس كشيده و برنج را روي آن ميريزيم. براي تزئين مقداري برنج زعفراني شده روي برنج ميريزيم.