غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه چند غذا سنتی با گردو

دستور پخت چند نوع غذا با گردو بسیارخوشمزه با طعم های متفاوت برای روزهای سرد زمستان

 دست پیچ کرمانشاه

مواد لازم 

نخود پخته و له شده:۱/۵ لیوان
گوشت دو بار چرخ شده:۶۰۰ گرم
تخم مرغ:۲ عدد
پیاز رنده شده:یک عدد بزرگ
آرد نخودچی:۲ قاشق سوپخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن:به میزان لازم
روغن:به میزان لازم
آب لیمو:۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه:۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم داخل دست پیچ

مغز گردو، کشمش، پیاز داغ و برگه آلو:به میزان لازم


طرز تهیه 

ابتدا تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و با گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و نخود پخته و له شده، خوب مخلوط کرده و ورز دهید. بعد مقداری از گوشت را در دست به صورت لوله ای فرم دهید و از مواد داخل دست پیچ قرار دهید. دست پیچ ها را در ماهیتابه ای گود بچینید. در این مرحله آبلیمو را همراه رب گوجه، نمک و نصف لیوان آب مخلوط کنید و روی دست پیچ ها بریزید. سپس در ماهیتابه را ببندید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کاملا پخته شود. در نهایت دست پیچ ها را در یک ظرف مناسب با ترشی و سبزیجات تزئین کنید.


خوراک گردو بادمجان سمنان

مواد لازم

بادمجان سرخ شده ۵ عدد،

گردو آسیاب شده ۵۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم

پیاز رنده شده ۱ عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه :

مغز گردو چرخ شده را در مقداری روغن تفت می‌دهیم. در این مرحله باید مرتب گردو را هم بزنیم تا نسوزد و تلخ نشود. سپس ۱ لیوان آب اضافه می‌کنیم. بادمجان‌ها را پوست می‌کنیم و داخل آ‌‌ن‌ها را خالی می‌کنیم و بعد آنها را در روغن سرخ می‌کنیم.

نصف پیاز رنده شده را با نیمی از گوشت چرخ کرده مخلوط می‌کنیم با کمی نمک و فلفل و زردچوبه ورز می‌دهیم . بعد آنها را گلوله می کنیم و داخل روغن سرخ می‌کنیم. نیم دیگر پیاز رنده شده را داخل روغن تفت می‌دهیم، زردچوبه و کمی نمک و فلفل اضافه می‌کنیم و بعد نیم دیگر گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم.

بادمجان‌ها را با این مخلوط مواد پر می‌کنیم. بادمجان‌ها را در مخلوط گردو در حال جوشیدن می‌گذاریم. بعد از ده دقیقه گوشت‌های گلوله شده را اضافه می‌کنیم. این خورشت باید کم آب باشد و با شعله بسیار ملایم بپزد تا بادمجان‌ها له نشود. می‌توان در هنگام سرو غذا از چاشنی رب انار یا آب‌لیمو استفاده کرد. خورشت گردو و بادمجان مخصوص سمنان می‌باشد.


خورش گردو

مواد لازم

گوشت گوسفندی خرد شده ۳۰۰ گرم

مغز گردو ۳۰۰ گرم

پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد

رب انار ملس یک دوم پیمانه

فلفل ۱ قاشق چای‌خوری و زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری

زرشک ۲ قاشق سوپ‌خوری

نمک ۱ قاشق چای‌خوری

،روغن مایع به میزان لازم


طرز تهیه

داخل قابلمه‌ای مقداری روغن گرم کرده، پیاز را درون آن تفت دهید. سپس گوشت را به آن افزوده، با نمک، فلفل، زردچوبه و ۲ پیمانه آب با در بسته بگذارید تا بپزد. گردو را با مقداری روغن تفت دهید. رب انار و گردوی تفت داده شده را به مواد افزوده و بگذارید تا جا بیفتد. سپس از روی حرارت برداشته، داخل ظرفی سرو کرده و روی آن زرشک بریزید.

 


خوراک گردو : کوکو گردو با گوشت قلقلی

مواد لازم 

دو عدد پیاز کوچک جمعاً حدود ۱۰۰ گرم.

یک عدد سیب زمینی درشت  حدود ۳۵۰ گرم.

گوشت چرخ کرده معادل ۲۰۰ گرم.

زردچوبه به میزان دلخواه.

روغن حدود یک فنجان معادل ۱۰۰ گرم.

چهار عدد تخم مرغ. یک کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده معادل ۲۰۰ گرم.

یک فنجان گردو چرخ شده معادل صد گرم گردو

نمک به میزان لازم


طرز تهیه 

سیب زمینی و پیاز را با دنده ریز رنده کرده، تخم مرغ، گردوی چرخ شده، نمک و زردچوبه را به آن ها اضافه می‌کنیم و هم می زنیم تا مایه کوکو آماده شود.

گوشت چرخ کرده را با کمی نمک و یک عدد پیاز کوچک رنده شده ورز می دهیم و به صورت توپ‌های قلقلی کوچک با یک فنجان روغن سرخ می‌کنیم.

روغن باقیمانده از گوشت‌های قلقلی را با صافی جدا کرده، در یک ماهیتابه بزرگ می ریزیم. سپس مایه کوکو را در روغن داغ شده می ریزیم.

گوشت‌های قلقلی را اضافه می کنیم و در ماهیتابه را می گذاریم تا کوکو بسته شود.

کوکو را در دو الی سه مرحله برش می دهیم تا لبه های محل برش خورده نیز سرخ و برشته شود.

کوکو را برگردانده و در ماهیتابه را نمی گذاریم تا برای ۵ دقیقه طرف دیگر آن نیز سرخ و برشته شود.

 


خوراک گردو : سینه مرغ با سفیده تخم مرغ و گردو

مواد لازم 

• سینه مرغ متوسط ۴ عدد

• گردوی خرد کرده ۱ فنجان

• سفیده تخم مرغ ۲ عدد

• روغن مایع ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری

• روغن مایع برای سرخ کردن به حد کافی

• نمک و فلفل بقدر کافی


طرز تهیه

هر یک از قطعات سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کرده،کمی نمک و فلفل به آنها می زنیم. سفیده تخم مرغ را با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری روغن مخلوط کرده، هم می زنیم تا کف کند؛ روغن فراوان را در ظرف گودی داغ می کنیم. به حدی که دود نکند.

حرارت را ملایم نموده، قطعات سینه را در سفیده می زنیم و در گردوی خرد کرده می غلتانیم و آنها را تک تک در روغن می اندازیم.

گاهی زیر و رو می کنیم. وقتی طلایی شدند، آنها را با کفگیر از روغن خارج کرده،در دیس می چینیم و روی آن مقداری گوجه فرنگی خرد کرده و فلفل دلمه سبز خلال شده و مقداری زیتون سیاه می ریزیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید