سالاد لبو و کلم
مواد لازم
لبو :به مقدار لازم
کلم پیچ سفید :یک پیمانه
کلم قرمز :یک پیمانه
کشمش پلویی :۱/۲ پیمانه
گردو :۱/۴ پیمانه
هویج :یک پیمانه
سس مایونز :به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز :به مقدار لازم
آناناس خرد شده :۱/۲ پیمانه
طرز تهیه
کلم سفید، کلم قرمز، آناناس و گردو را خرد کنید.
هویج رنده شده، کشمش پلویی، سس مایونز و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و باهم مخلوط کنید و درون یک ظرف بریزید سعی کنید آن را کمی گنبدی کنید اما نه زیاد.
لبو را با رنده یا با چاقو ورقه ای کرده و از وسط نصف کنید. اولین برش را لوله کنید و در بالای سالاد قرار دهید. سپس بقیه نیم دایره را طبق شکل به دور لایه اول بپیچید. سپس لایه های زیری را روی لایه ها بالایی قراردهید و سعی کنید به شکل گلبرگ های گل درآورید.
سالاد ذرت با لبو
مواد لازم
ذرت پخته یا کنسرو ذرت یک و نیم پیمانه
جعفری خرد شده ۳ پیمانه
پیازچه خرد شده (ساقه سفید) یک دوم پیمانه
لبو پخته یا ترشی لبو ۱ پیمانه
فلفل سیاه یک دوم قاشق چایخوری
نمک یک و نیم قاشق چایخوری
آب لیمو ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
جعفری خرد شده را در ظرفی کم عمق بریزید. ذرت پخته شده را روی جعفری به شکل گل در آورید.
لبو خرد شده را در کنار ذرت و در کنار لبه ظرف بچینید. بعد پیازچه خرد شده.
را به شکل های مختلف روی جعفری بچینید. می توان با هماهنگی رنگ ها (سبز، زرد، قرمز و سفید) تزئینات زیبایی انجام داد.
(منظور رنگ مواد اولیه) روغن زیتون، فلفل سیاه، نمک و آب لیمو را با هم مخلوط کرده و روی سالاد بریزید.
همچنین بخوانید : دستور تهیه تمام سالاد ها
نکته
در صورت نداشتن ترشی لبو، ۲۴ ساعت قبل از استفاده، لبو پخته را در سرکه قرار دهید.
سالاد کولسلای لبو (سالاد پاییز و زمستون)
سالاد کولسلا (coleslaw) به هر سالادی که با #کلم رشته شده و نواری درست شده باشه گفته میشه،
مواد لازم
۵ برگ کلم برگ سفید بزرگ
۱ عدد لبوی خام کوچک
۱ عدد هویج خام متوسط
چاشنی و رو پاش
۱ عدد لیمو
سرکه ی بالزامیک به دلخواه و میزان لازم
۱ ساقه ی پیازچه خیلی کوچولو یا قابل حذف
چند برگ نعنا یا فک و فامیلهای نعناییان (من کوتکوتو استفاده کردم) یا قابل حذف
سس مایونز به دلخواه و قابل حذف
نمک فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
سالاد کلم رو به سس آغشته میکنن و بعدا سرو میکنن ولیکسانی سس نمیخورن ترجیح میدن که آبلیمو و سرکه استفاده کنن موقع خوردن، . پیازچه و سبزی رو میتونید حذف کنید. یا اگه دارید یکم روپاش کنید.
هر تعداد برگ کلم که میخواین بشورین بعد قسمت ضخیم برگ کلم رو جدا کنین و بندازین دوربعد برگهارو دسته کنید و روی هم بچینید و نازکترین برش نواری رو که میتونید با چاقو درست کنید، بزنید و بعد خلالها رو بذارید توی یه کاسه اب نمک (یک تا دو قاشق چایخوری نمک و بقیه آب)، بعد از سی دقیقه تا یکساعت آبکشی کنید و توی سالاد استفاده کنید. به این روش، از هرگونه سیاهشدگی قسمتهای برش خورده ی کلم و حتی بوی احتمالی کلم، جلوگیری میشه.
هویج و لبوی خام رو هم پوست بگیرید و با رنده ی باریک، خلال کنید.
نوارهای سبزیجات رو مخلوط کنید و اگه مایل بودید، چاشنیها رو همون لحظه اضافه کنید. برای سرو اگه مایل بودید کمی پیازچه و چند برگ نعنا یا هر سبزی دیگه ( اضافه کنید.
سالاد سیب زمینی و لبو
یکی دیگر از سالادهایی که میشه با سیب زمینی درست کرد #سالاد _سیب زمینی – لبو هست، یک سالاد سبک
مواد لازم
۵ عدد سیب زمینی پخته
۱ عدد لبوی پخته و رنده شده
۱/۲ لیمو ترش
۱/۲ پیمانه ماست
۲ ق غ سس مایونز
۲ ق غ هویج پخته و خرد شده
۲ ق غ نخود فرنگی پخته
۲ ق غ ذرت پخته
۲ ق غ خیار شور خرد شده
۲ ق غ روغن زیتون
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
سیب زمینی ها را داخل قابلمه ریخته و آن را با آب پرکنید تا روی سیب زمینی ها پوشانده شود. یک ق چ نمک هم به آب اضافه کنید. بگذارید سیب زمینی ها خوب پخته و نرم شوند.
پوست سیب زمینی ها را جدا کرده و با گوشت کوب یا بلندر سیب زمینی را کوبیده و له کنید.لبوی پخته شده راپوست گرفته و رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید.
لبوی رنده شده را همراه با آبلیمو- نمک – فلفل و روغن زیتون به سیب زمینی های له شده اضافه کنیدد و همه ی مواد را با هم مخلوط کنید. مجددن سیب زمینی را مزه کنید و اگر نیاز به نمک – فلفل بیشتر بود اضافه کنید.
به اندازه ی یک پرتقال از سیب زمینی را برداشته به شکل پیاله در آورید. وقتی همه ی سیب زمینی ها به این ترتیب آماده شدند داخل یک ظرف چیده و کنار بگذارید.
ماست و مایونز را داخل کاسه با هم مخلوط کنید. هویج – نخود فرنگی- ذرت – خیارشور و نمک و فلفل را به ماست اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. یک ق غ از ماست مخلوط را داخل هر یک از سیب زمینی های پیاله شکل ریخته و سرو کنید.
سالاد لبوبا پنیر فتا
سالاد ساده و سالمی که هم کنار غذا و هم بعنوان صبحانه و شام میتونه استفاده بشه.
مواد لازم
۲ عدد لبوی متوسط
۱۰۰ گرم پنیر فتا
۱ پیمانه برگ نعنای تازه
روغن زیتون به میزان دلخواه
ادویه به میزان دلخواه
طرز تهیه
لبوها رو میپزیم و به شکل مستطیلهای کوچک خرد میکنیم.
پنیر فتا رو هم به شکل مستطیلهای کوچک برش میزنیم.
لبو، پنیر و نعناع رو توی ظرف با هم مخلوط کرده و روغن زیتون، کمی آب لیموترش، کمی نمک و فلفل سیاه رو هم اضافه میکنیم.