خورش به اصفهانی
خورش به یک خورش اصیل و سنتی اصفهانی می باشد که آن را هم به صورت شیرین و هم ملس درست می کنند و طعم عالی و دلچسبی دارد.
مواد لازم
گوشت خورشی ۳۰۰ گرم
به خورد شده ۳لیوان
آلو خشک ۲۵ عدد
پیاز خورد شده ۱لیوان
رب گوجه فرنگی ۱قاشق غذاخوری
شکر ۱قاشق غذاخوری
زعفران، زردچوبه، نمک به میزان دلخواه
روغن کنجد ۳قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، تکه های گوشت، ادویه ها و مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید و بگذارید تا به مدت ۱ ساعت بپزند. در تابه ای دیگر به ها را تفت دهید تا نرم شوند.
در مراحل پایانی پخت گوشت، آلوهای خیس خورده، به و شکر و زعفران را بیفزایید و پس از چند دقیقه جوش خوردن، رب را به آن اضافه کنید. به این ترتیب بعد از گذشت ۳۰ دقیقه، خورش آماده خوردن خواهد بود.
کوفته قرمزه نخودچی اصفهان
کوفته قرمزه نخودچی غذای سنتی و محلی استان اصفهان است که با چرخ کرده گوشت گوسفند تهیه می شود و در پخت آن باید به نکاتی توجه کرد.
مواد لازم
گوشت گوسفند چرخ شده و بدون چربی ۱۳۰ گرم
آرد نخودچی ۱ پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
زرد چوبه ۱ قاشق چای خوری
نعناع خشک ۲ قاشق مربا خوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آب ۵ پیمانه
پیاز متوسط خرد شده ۱ عدد
پیاز متوسط رنده شده ۱ عدد
طرز تهیه
در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ شده، آرد نخودچی، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و ۱ قاشق از نعناع را با یکدیگر مخلوط کنید.
۱ پیمانه سرخالی از آب را آرام آرام به مخلوط گوشت افزوده و با دست ورز دهید تا وقتی بدست نچسبد.
از مایه گوشت به اندازه گردو برداشته و گرد کرده، در بشقابی با فاصله بچینید و کنار بگذارید.
در قابلمه متوسطی پیاز خرد شده را با کمی روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نرم شود.
سپس کمی زردچوبه، فلفل، نمک، مابقی نعناع و رب گوجه فرنگی را افزوده و مقداری تفت دهید، آب را افزوده و اجازه دهید بجوش آید.
قرمزه های آماده شده را آرام داخل آب جوش انداخته و بدون در به مدت ۲ دقیقه بجوشانید.
سپس درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایم تر کنید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت یا کمی بیشتر قرمزه ها پخته شوند.
قرمزه نخودچی را داخل ظرف مورد نظر کشیده و همراه با ترشی لیته و نان تازه سرو نمایید.
کباب زردک
کباب زردک در واقع یک نوع شامی شیرین اصفهانی می باشد که چاشنی آن به دو صورت شیرین و یا ملس تهیه می شود. برای مزه ملس این غذا از سرکه به همراه شیره یا شکر استفاده می شود.
مواد لازم
گوشت چرخ شده گوسفند ۲۵۰ گرم
زردک متوسط ۴ عدد رنده ریز شده
آرد نخودچی به مقدار لازم
پیاز کوچک ۱ عدد، رنده ریز شده
نمک نوک چاقو
زردچوبه به مقدار لازم
شکر ۴/۱ لیوان
آب ۴/۱ لیوان
زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه
گوشت چرخ شده را همراه با کمی نمک، زردچوبه، پیاز و زردک مخلوط کرده و ورز دهید.
آرد نخودچی را قاشق قاشق به مخلوط گوشت اضافه کرده و مالش دهید تا مایه کباب سفت شود.
از مایه گوشتی به اندازه گردو برداشته و حالت داده، در روغن داغ سرخ کنید.
برای درست کردن شهد کباب، شکر و آب را مخلوط کرده.
روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود، سپس زعفران را افزوده و شهد را کنار بگذارید.
کباب های سرخ شده را کف تابه چیده و شهد را روی کباب ها بریزید.
سپس روی حرارت کم به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه قرار داده تا شهد به خورد.
کباب ها برود، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.
نکات
۱. در صورتی که مایل هستید کباب مزه ای ملس داشته باشد، می توانید ۲ قاشق غذاخوری سرکه را با ۲ قاشق غذاخوری شیره خرما مخلوط کرده و به عنوان شهد به کار ببرید.
۲. در صورتی که مایه کباب قوام پیدا نکرد می توانید یک تخم مرغ به مایه کباب اضافه کنید.
۳. در صورتی که بخواهید اندازه کباب ها به شکل قدیم آن باشد بایستی کباب ها را به اندازه بامیه درآورده و سپس سرخ کنید.
حلیم بادمجان
حلیم بادمجان غذایی است ایرانی و از غذاهای سنتی کرمان، شیراز و اصفهان که با استفاده از بادمجان و گوشت (یا مرغ) پخته شده و با کشک و نان خورده می شود.
مواد لازم
گوشت ۰/۵ کیلو
عدس ۱۵۰ گرم
بادمجان۳ عدد
کشک۱ لیوان
پیاز۲ عدد
سیر سرخ کرده۱ قاشق سوپخوری
نعنا خشک۱ قاشق سوپخوری
فلفلبه مقدار کافی
نمک به مقدار کافی
زرد چوبه به مقدار کافی
طرز تهیه
گوشت و پیاز را خرد و کمی سرخ کنید . زرد چوبه را به آن بیفزایید . روی آن آب بریزید و بگذارید بپزد . عدس را بشوئید و اضافه کنید . بادمجان را سرخ کنید و پس از پختن گوشت و عدس به آن بیفزایید . نمک و فلفل را اضافه کنید . نزدیک به آخر پخت ، کشک را اضافه کنید . موقعی که غذا را کشیدید ، روی آن را با سیر ونعنا داغ تزیین کنید .