کرانچی پنیری خانگی با پنیر چدار
اگر به مواد تشکیل دهنده این خوراکی پنیری نگاه کنید میبینید موادی ساده و در دسترس هستند که اغلب ما در خانه داریم. برای پنیر نیازی نیست که از نوع گران قیمت خریداری کنید بلکه یک نوع پنیر چدار ارزان قیمت برای شما کافی است. در مورد سبزیجات معطری که در آن استفاده شده، این موضوع کاملا بستگی به سلیقه شما دارد. میتوانید با توجه به سبزیجاتی که در خانه دارید و یا معمولا برای انواع غذاها استفاده میکنید، استفاده کنید. مثلا مرزه، نعناع، پونه، مرزنجوش و یا انواع ادویههای معمول مثل پاپریکا، فلفل چیلی یا حتی فلفل سیاه استفاده کنید. در این دستور برای سبزی معطر از ترکیب رزماری و آویشن استفاده شده است. البته حتی میتوانید سبزی معطر را حذف کنید.
مواد لازم
پنیر چدار رنده شده ۲ پیمانه فشرده شده
آرد ۱ و ۱/۲ پیمانه سر صاف
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل چیلی ۱ قاشق چایخوری
سبزیجات معطر ۱ و ۱/۲ ق غ درشت خرد شده (رزماری یا آویشن)
کره ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
خامه ۶ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
فر را با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۵ درجه سلسیوس روشن کنید و داخل دو سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید.
. سبزیجات معطر را با چاقوی تیز به صورت درشت خرد کنید.
سبزیجات معطر خرد شده
داخل کاسه غذاساز که تیغه فلزی آن وصل شده، پنیر رنده شده، آرد، نمک، فلفل قرمز خشک خرد شده و سبزیجات معطر را بریزید.
مواد داخل غذاساز را بگذارید با هم مخلوط شوند تا زمانی که ظاهری شبیه به این داشته باشند.
به این پفک خانگی ، پفک نخودچی هم میگن. پفک نمکی خونگی از آرد و …
. کره سرد را به صورت مکعبهایی با طول ۲ سانتی متر خرد کنید و داخل غذاساز بریزید و همراه سایر مواد در غذاساز مخلوط کنید تا زمانی که به شکل مخلوطی خرده دار با تکههای کره نخودی مانند داخل آن، دربیاید.
. خامه را اضافه کرده و باز هم مخلوط کنید.
. مواد به تدریج به هم آمده و یک خمیر را تشکیل میدهند.
. روی سطح کار را که میتواند روی کابینت یا صفحه سیلیکونی باشد، آرد پاشی کنید و خمیر را روی آن بگذارید.
. خمیر را ورز دهید تا موقعی که همه بخشهای خمیر در هم آمیخته شود. یک مستطیل با خمیر با قطر یک اینچ (۲ و نیم سانت) ایجاد کنید، سپس آن را با چاقو به دو نیم کنید.
. با وردنه هر بخش را پهن کنید تا تبدیل به مستطیل ۸ در ۱۰ اینچ شود.
. لبههای آن را صاف کنید و برش بزنید. سپس با استفاده از یک کاتر پیتزا یا چاقویی تیز، مستطیل را به صورت نوارهایی با پهنای نیم سانت برش بزنید. سعی کنید که به آرامی و با دقت این کار را انجام دهید. اگر ضخیم باشند، ترد نمیشود و اگر نازکتر شوند، خرد خواهند شد.
. رشتههای خمیر را داخل سینی کاغذ گرفته بگذارید، حدود نیم سانتی متر بین آنها فاصله بگذارید.
. آنها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه یا تا زمانی که کمی طلایی شوند و رنگ طلایی تیره زیر آنها ایجاد شود، بگذارید در فر بمانند. اواسط پخت، سینیها را بچرخانید. همانطور که در تصویر میبینید سه رشته اول برگردانده شدهاند و باید به این شکل برشته شده باشند.
. پس از خارج کردن سینیها از داخل فر به آنها دست نزنید و بگذارید رشتههای پنیری خنک شوند. سپس آنها را با دقت داخل بشقاب گذاشته و سرو کنید.
نکته
رشتههای پنیری را در ظرف دردار به مدت چند روز میتوان خوب نگه داشت.
خمیر را میتوان به مدت ۳ ماه فریز کرد. خمیر را به شکل دو مستطیل با قطر حدود ۲ و نیم سانت درآورید، دور هر کدام را به طور کامل پلاستیک سلفون بپیچانید و آنها را داخل کیسه زیپ لاک بگذارید. وقتی که قصد درست کردن آنها را دارید، خمیرها را از فریزر خارج کرده، بگذارید ذوب شوند و سپس بقیه دستورالعمل را انجام دهید.
برای فریز کردن پس از پختن بگذارید که رشتههای پنیری به طور کامل خنک شوند، سپس آنها را در ظرفی دردار به این ترتیب بگذارید که آنها را بصورت لایههایی مجزا داخل کاغذ آلومینیوم یا کاغذ روغنی بچینید، سپس داخل ظرف دردار بگذارید. قبل از سرو کردن آنها را از ظرف خارج کرده و بگذارید به دمای اتاق برسند.
کرانچی سیب زمینی پنیری خانگی
مواد لازم
سیب زمینی: نیم کیلوگرم
پنیر چدار: ۱۰۰ گرم
نشاسته ذرت: ۱۰۰ گرم
نمک: ½ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ¼ قاشق چایخوری
پودر فلفل پاپریکا، پودر سیر و پودر پیاز: در مجموع ½ قاشق چایخوری
جعفری خشک و کنجد: اختیاری
طرز تهیه
برای درست کردن اسنک کرانچی سیب زمینی پنیری ابتدا باید سیب زمینیها را بشورید و آبپز کنید. پوست سیب زمینیها را بگیرید و خوب له کنید. سپس پنیر چدار رنده شده، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و خوب هم بزنید و ورز دهید تا یکدست شود. اگر کرانچی تند و فلفلی دوست دارید به جای فلفل سیاه از پودر فلفل قرمز استفاده کنید. در صورت تمایل مقداری جعفری خشک و کنجد هم به مواد اضافه کنید. سپس مایه سیب زمینی به دست آمده را روی یک تخته یا سطح کارتان پهن کنید.
قطر مایه باید ۱ سانتیمتر باشد و سپس با یک چاقوی تیز به صورت برشهای باریک برش بزنید. در یک ماهیتابه گود مقداری روغن بریزید. قرار است کرانچیها در روغن شناور باشند پس مقدار روغن کم نباشد. بعد از اینکه روغن خوب داغ شد کرانچیها را در روغن داغ سرخ کنید. در یک دیس دستمال بگذارید و کرانچیها را روی آن بچینید تا روغن کرانچی گرفته شود. کرانچی را با سس تند، سس تارتار یا دیپ سس پنیر چدار میل کنید. پیشنهاد میکنیم
کرانچی ماهی
مواد لازم
فیله ماهی :۲۵۰ گرم
خرده نان خشک : ¼پیمانه
شیر :۴ قاشق غذاخوری
مخلوط ادویه جات سوخاری :به مقدار لازم
روغن گیاهی :کمی
طرز تهیه
فیله ماهی را به ۱۲ تکه مثلثی می بریم. در یک کاسه شیر را می ریزیم.
تکه های ماهی را در شیر می زنیم و در خرده های نان و ادویه می غلتانیم ( چنانچه از پودر سوخاری پنیر پارمژان و آویشن استفاده می کنید نیازی به استفاده از خرده نان موجود در این رسپی نیست).
مثلث های ماهی را در سینی فر روی کاغذ روغنی که کمی چرب شده قرار می دهیم و کمی روغن گیاهی روی فیله ماهی ها می ریزیم.
در فر با دمای ۲۳۵ درجه سانتیگراد (۴۵۰F)، به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه ( تا زمانی که پوست ماهی به آسانی جدا شود) گریل می کنیم.
نکته
برای پودر سوخاری می توانید از پودر سوخاری پنیر پارمژان و آویشن یا مخلوط خرده نان خشک، مرزه، ترخان، نعناع خشک، پودر سیر، نمک، فلفل سیاه استفاده کنید.
مرغ کرانچی رژیمی
مواد لازم
یک چهارم فنجان سبوس غلات
نصف فنجان غلات آماده صبحانه
یک هشتم قاشق چای خوری پودر پیاز
یک هشتم قاشق چای خوری پودر سیر
نمک و فلفل سیاه، به میزان لازم
۲۴۰ گرم جوجه بدون پوست و استخوان
یک عدد تخم مرغ
دو قاشق غذاخوری سس خردل
دو قاشق غذاخوری سس خردل عسلی
طرز تهیه:
سبوس را داخل غذاساز یا مخلوط کن بریزید تا کاملا پودر شود. سپس، آن را کنار بگذارید.
غلات صبحانه را داخل کیسه پلاستیکی ریخته و محکم فشار دهید تا کاملا خرد شوند. می توانید برای کوبیدن آن، از گوشت کوب هم کمک بگیرید. حالا پودر سبوس و غلات آماده را با هم مخلوط کرده و ادویه ها را اضافه کنید.
تکه های جوجه را در یک کاسه ریخته و روی آن ها، تخم مرغ بریزید. با قاشق، مواد درون ظرف را خوب هم بزنید تا همه سطح جوجه ها، به تخم مرغ آغشته شود. سپس، جوجه ها را از کاسه خارج کرده و کمی تکان دهید تا تخم مرغ های اضافی آن، گرفته شود.
در این مرحله، جوجه ها را در پودری که در مرحله اول آماده کردید، بغلتانید.
کمی روغن، کف تابه افشانه و روی درجه حرارت متوسط گرم کنید. جوجه ها را به آرامی، کف تابه بچینید؛ به طوری که تا حد امکان، از یکدیگر، فاصله داشته باشند.
پس از پنج دقیقه، جوجه ها را زیر و رو کنید و چهار دقیقه دیگر، به پختن ادامه دهید.
سس خردل و خردل عسلی را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا خوش طعم و یک دست شوند. موقع خوردن غذا، می توانید جوجه ها را داخل این سس بزنید.