مواد لازم برای تهیه کوفته ترخون و مرزه:
گوشت چرخ كرده بدون چربی ۵۰۰ گرم
برنج ۱۵۰ گرم (۱ پیمانه)
لپه ۱۵۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم
پیاز داغ ۲ قاشق سوپخوری
سبزی معطر و خردكرده (نعنا، جعفری، پیازچه، تره و شوید)
۳۵۰ گرم
ترخون و مرزه ۱۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
زعفران حل كرده ۱ قاشق چایخوری
آلو بخارای خیس كرده ۲۰۰ گرم
مواد لازم برای تهیه سس كوفته :
روغن ۳ قاشق سوپخوری
پیاز داغ ۲ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
آب به میزان لازم
طرز تهیه کوفته ترخون و مرزه :
گوشت را همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه، كاملاً ورز دهید تا چسبندگی پیدا كند. برنج را از قبل بخیسانید و لپه را بپزید. حالا لپه، برنج، پیازداغ، سبزی، ترخون و مرزه، تخم مرغ و زعفران را بیفزائید و دوباره كاملاً ورز دهید.
اینک از مواد كوفته، هر بار به اندازه یک پرتقال بردارید و در میان آن، چند آلو و قدری پیاز داغ قرار دهید. سپس كوفته را جمع نمائید و در سس در حال جوش قرار دهید. پس از اتمام كار، شعله را ملایم كنید و درِ قابلمه را نیمه باز بگذارید و به مدت تقریبی یک ساعت بپزید.
روش تهیه سس كوفته :
در قابلمه مناسبی، پیازداغ را همراه با رب گوجه فرنگی در روغن تفت دهید و آب را بیفزائید. قدری فلفل و زردچوبه به آن بیفزائید و پس از آن كه آب كاملاً جوشید، سس آماده است.