۱. فرپوچینو
مدت زمان آمادهسازی: ۵ تا ۱۰ دقیقه
مواد لازم: یخ، اسپرسو، شیر کامل، شکر، شربت طعمدار
فرپوچینو محصول ویژهی استارباکس است، قهوهی مخلوط با یخ و سایر مواد تشکیلدهنده که روی آن خامهی زدهشده ریخته میشود. اما شما مجبور نیستید بیرون بروید یا راهتان را برای لذت بردن از این نوشیدنی دور کنید!
در اینجا مواد لازم را برای تهیهی فرپوچینوی خودتان در منزل میبینید:
– یک یا دو فنجان یخ
– نصف فنجان اسپرسو (یا قهوه با غلظت دو برابر)
– نصف فنجان شیر کامل
– ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شکر
– ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شربت طعمدار (موکا، شکلات و غیره)
مرحلهی ۱
قهوه را دم کنید. اگر یک قهوه جوش دارید، دانههای کامل قهوه را بخرید و قبل از دم کردن، آنها را پودر کنید، زیرا فرپوچینو بهترین مزه را زمانی خواهد داشت که از قهوهی تازهی پودر شده استفاده کنید.
مرحلهی ۲
اجازه بدهید قهوه به طور طبیعی خنک شود و منتظر بمانید تا به دمای اتاق برسد. ابدا آن را به طور مستقیم روی یخ نریزید، زیرا با این کار نوشیدنی حاصل مزهی خوبی نخواهد داشت.
مرحلهی ۳
بعد از اینکه قهوه خنک شد، آن را با مواد تشکیلدهندهی دیگر – شکر، شیر و شربت – داخل مخلوطکن بریزید. به مدت حدود ۲۰ ثانیه مواد را مخلوط کنید، سپس مخلوطکن را با یخ پر کنید.
۲: کارامل ماکیاتو
مدت زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه
مواد لازم: یخ، شیر سرد، شربت وانیلی، سس کارامل، اسپرسو
این قهوه خنک و خوشمزه و طراوتبخش یکی دیگر از نوشیدنیهای کلاسیک استارباکس است و کارامل ماکیاتو را نیز درست مانند فرپوچینو، میتوان ظرف مدت ۵ دقیقه آماده کرد. این نوشیدنی برای رفع تشنگی و پذیرایی کردن از مهمانها مناسب است.
رسپی تهیهی کارامل ماکیاتوی خنک بسیار ساده است. مواد لازم
– شربت وانیلی (۲۰ میلیلیتر)
– شیر سرد (۲۴۰ میلیلیتر)
– سس کارامل (۲۰ میلیلیتر)
– ۲ شات اسپرسو یا ۸۰ میلیلیتر قهوه قوی دمشده
– یک فنجان یخ بزرگ
مرحلهی ۱
به سادگی اسپرسو، شیر، شربت وانیلی و یخ را در فنجانی که قرار است نوشیدنی را در آن سرو کنید، بریزید.
مرحلهی ۲
ترکیب را مخلوط کنید تا زمانی که یک بافت صاف داشته باشد.
مرحلهی ۳
سس کارامل را به آرامی روی ترکیب بریزید و کار تمام است!
۳: کافی موکا
مدت زمان آمادهی سازی: ۱۵ دقیقه
مواد لازم: پودر شکلات / موکا، دانههای قهوهی بودداده و تیره، شیر بدون چربی، خامهی زدهشده
این نوع از کافه لاته یک نوآوری امریکایی است که طرز تهیهی آن از بیسِرین نوعی نوشیدنی قهوه الهام گرفته شدهاست. کافه موکا یک نوشیدنی بر پایهی اسپرسو با شیر و شکلات داغ است.
مواد تشکیلدهندهی کافه موکا
– ۲/۳ فنجان پودر موکا یا شکلات (شما همچنین میتوانید از شربت شکلات استفاده کنید)
– ۲ قاشق غذاخوری دانههای تیره و بودادهی قهوه
– یک یا دو فنجان شیر بدون چربی
– خامهی زدهشده
– دستگاه آسیاب قهوه
مرحلهی ۱
قهوهتان را به صورت معمول آماده کنید، ولی احتمالا دلتان میخواهد زمان آماده شدنش را به آماده شدن موکا نزدیک کنید تا خیالتان راحت شود که ترکیب شیر و شکلات سرد نمیشود.
مرحلهی ۲
شیر را حرارت دهید اما اجازه ندهید که بسوزد. پودر موکا / شکلات را به یک لیوان بزرگ اضافه کنید و بعد از آن شیر را رویش بریزید. تا زمانی که پودر حل شود، آن را به سرعت هم بزنید.
مرحلهی ۳
قهوه را داخل لیوان بریزید و آن را با شربت موکا / شکلات هم بزنید.
مرحلهی ۴
خامهی زدهشده و مقداری پودر موکا را روی نوشیدنی بریزید و کار تمام است!
۴: قهوه امریکانو
مدت زمان آمادهسازی: ۲-۴ دقیقه
مواد لازم: اسپرسو، آب داغ
بسیاری از نوشیدنیهایی که بر پایهی اسپرسو هستند از شیر استفاده میکنند، به جز قهوه امریکانو – یا خیلی ساده امریکانو. در تهیهی این نوشیدنی نیز از اسپرسو استفاده میشود اما به جای شیر، آب داغ به کار میرود. نتیجه یک نوشیدنی قهوه است که دارای همان تندی قهوه دمشده است اما طعم متفاوتی دارد.
– اسپرسو
– آب داغ
آماده کردن این نوشیدنی قهوه دستورالعمل بسیار سادهای دارد:
مرحلهی ۱
– یک لیوان مخصوص قهوه یا لاته آماده کنید.
مرحلهی ۲
– یک شات ۸۵ گرمی از اسپرسو را در یک لیوان جداگانه بریزید.
مرحلهی ۳
– ۸۸ میلیلیتر آب داغ داخل لیوان سرو بریزید.
مرحلهی ۴
قهوهی اسپرسو را به لیوان اضافه کنید.
۵: قهوه ترک
مدت زمان آمادهسازی: ۵ -۷ دقیقه
مواد لازم: قهوهی ترک، آب تصفیه شده، شکر
قهوه ترک دارای طعم و مزهای بینظیر است و ریشه در سنت پرسابقه و باستانی ترکیه دارد.
این نوع قهوه را به راحتی در کافیشاپها پیدا نمیکنید. اما اگر به دنبال این نوشیدنی هستید، نگران نباشید. ما مراحل دقیق تهیهی آن را برای شما آماده کردهایم تا دست به کار شوید و قهوه ترک خودتان را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیهی این قهوه
– قهوه ترک
– آب سرد و تصفیهشده (همیشه)
– جذوه، نوعی قهوهجوش مسی که قسمت پایینی آن پهن است.
– شکر
روش آماده کردن قهوه ترک:
مرحلهی ۱
قاعده کلی: از ۱ و نیم فنجان آب برای هر فنجان قهوه استفاده کنید.
مرحلهی ۲
قهوه ترک ریزتر از قهوه پودرشدهی معمولی است و توصیه میشود که خودتان قهوه را پودر نکنید. در عوض میتوانید قهوه ترک را در سوپرمارکتهای خاورمیانه به راحتی پیدا کنید.
مرحلهی ۳
۱ قاشق چایخوری قهوه را به ازای هر فنجان قهوه اضافه کنید. اگر میخواهید آن را شیرین کنید در همان ابتدا شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحلهی ۴
مخلوط را به آرامی به نقطهی جوش برسانید، اما حتما باید از حرارت متوسط استفاده کنید. این فرآیند فقط ۳ تا ۴ دقیقه طول میکشد، بنابراین باید کاملا حواستان به قهوهی روی اجاق باشد.
مرحلهی ۵
در هنگام گرم شدن ترکیب، کف تیره رنگی روی آن تشکیل میشود و باید از یک قاشق چایخوری برای انتقال مقداری از کف تیره به فنجان استفاده کنید چون رسم است که قهوه ترک با کف روی آن سرو میشود.
۶: قهوه کوبانو
مدت زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه
مواد لازم: قهوهی پودر شده، آب، شکر
قهوه کابینو – که با نام قهوهی کوبایی یا اسپرسوی کوبایی نیز شناخته میشود – نوعی اسپرسو است که ریشه در کوبا دارد. زمانی که ماشینهای اسپرسو برای نخستین بار از ایتالیا به این کشور وارد شده بود، تولید این نوع نوشیدنی آغاز شد.
این شات اسپرسو پس از دم کردن شیرین میشود و به عنوان پایهای برای سایر نوشیدنیها استفاده میشود. قدرت آن دو برابر قهوهی سنتی امریکایی است و کوباییها آن را به عنوان بخشی از مراسم صبحانهشان مصرف میکنند.
– ۵ قاشق غذاخوری قهوه که به خوبی پودر شده
– یک فنجان آب
– ۴ تا ۶ قاشق چایخوری شکر
دستورالعمل آماده کردن قهوه کوبانو:
مرحلهی ۱
قهوهی ریز پودرشده را (ترجیحا از دانههای تیره و بودادهی قهوه) به دستگاه اسپرسوسازتان اضافه کنید و به سادگی دستورالعملهای دستگاه خود را دنبال کنید.
مرحلهی ۲
به ازای هر فنجان قهوهای که قصد دارید به عنوان قهوه کوبانو آماده کنید، یک قاشق چایخوری شکر اضافه کنید، زیرا این نوع قهوه قرار است بسیار شیرین باشد. یک ترفند که بد نیست در اینجا قید شود: قبل از اینکه قهوه را دم کنید، شکر را به لیوان سرو اضافه کنید.
مرحلهی ۳
قهوه را طبق روش همیشگی دم کردن قهوه اسپرسو دم بگذارید، مایع را به لیوان حاوی شکر اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید تا هر دانه شکر به طور کامل حل شود.
۷: کافه لاته
مدت زمان آمادهسازی: ۵ دقیقه
مواد لازم: اسپرسو، شیر بدون چربی، پودر کاکائو
با استفاده از اسپرسو (یک سوم)، شیر بخار داده شده (دو سوم) و حدود یک سانتیمتر کف، کافه لاته تهیه میشود. کافه لاته، یکی از محبوبترین نوشیدنیهای تهیه شده از قهوه است، .
– اسپرسو (یا قهوهی قوی دم کرده)
– شیر دو درصد چربی یا بدون چربی
– پودر کاکائو برای تزئین کردن
– قاشق
– ظرف شیشهای دردار
– یک فنجان پهن و کم عمق
دستورالعمل تهیهی کافه لاته:
مرحلهی ۱
اسپرسو یا قهوهی قوی را دم کنید.
مرحلهی ۲
برای کف کردن شیر، آن را داخل یک ظرف شیشهای بریزید به طوری که تا نیمه پر شود. درب ظرف را خوب ببندید و به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه آن را به شدت تکان دهید.
مرحلهی ۳
شیر را بدون گذاشتن درب ظرف به مدت ۳۰ ثانیه در مایکروویو حرارت بدهید، به طوری که کف تا سر شیشه برسد. گرما سبب میشود که کف ثابت بماند.
مرحلهی ۴
اسپرسو را به یک فنجان پهن و کم عمق منتقل کنید و برای نگه داشتن کف، با استفاده از یک قاشق بزرگ، شیر حرارت دیده در مایکروفر را داخل اسپرسو بریزید. میتوانید هر اندازه که میخواهید، شیر اضافه کنید.
مرحلهی ۵
با استفاده از قاشق هر اندازه که دوست دارید کف شیر روی لاته بریزید. با پودر کاکائو نوشیدنیتان را تزیین کنید و خوب کار تمام است!
۸: اسپرسو
مدت زمان آمادهسازی: ۳ – ۵ دقیقه
مواد لازم: دانههای قهوه
این نوشیدنی قهوه با عبور دادن آب نزدیک به نقطهی جوش با فشار زیاد از میان دانههای پودرشدهی قهوه تهیه میشود. حاصل این روش تهیه، قهوهای است که در مقایسه با قهوههای دمشده غلظت بیشتری دارد.
اسپرسو پایهای برای نوشیدنیهای مختلف است. طرز تهیهی اسپرسو را یاد بگیرید و به این ترتیب نیمی از مسیر یاد گرفتن طرز تهیهی کاپوچینو، کافه لاته و ماکیاتوی خودتان را یاد گرفتهاید.
مواد لازم را برای تهیه
– دستگاه اسپرسو
– دستگاه آسیاب قهوه
– سبد پورتافیلتر
– تمپر
– ترازویی که گرم را وزن میکند.
– لیوان شات
روش تهیهی قهوهی اسپرسو:
مرحلهی ۱
مخزن ماشین اسپرسو را با آب سرد و تصفیهشده پر کنید، که نه خیلی سخت و نه خیلی نرم است. ابدا از آب مقطر استفاده نکنید چون ممکن است به دستگاه آسیب شدیدی وارد کند.
مرحلهی ۲
دستگاه خود را روشن کنید تا گرم شود، این کار بسته به اندازهی دستگاه، از ۱۵ تا ۴۵ دقیقه طول میکشد. هنگامیکه دستگاه شما به اندازهی دمای دم کشیدن رسید، کمی بیشتر صبر کنید تا بدنهی دستگاه اسپرسو نیز گرم شود.
مرحلهی ۳
پورتافیلتر را در هدگروپ قرار دهید و دستگاه اسپرسو را برای چند ثانیه روشن کنید تا آب جلو بیاید و قسمتهایی از دستگاه را که نزدیک به قهوه هستند گرم کند.
مرحلهی ۴
داخل پورتافیلتر و قسمت پایین هدگروپ را تمیز کنید.
مرحلهی ۵
مقداری دانهی قهوه را آسیاب کنید و باقیماندهی پودر قهوه را از داخل دستگاه آسیاب پاک کنید. ۱۸ تا ۲۱ گرم قهوهی تازه داخل پورتافیلتر بریزید.
مرحلهی ۶
روی قهوه را با استفاده از انگشتانتان فشار وارد کنید تا سطح قهوه برابر با لبهی سبد پورتافیلر شود.
مرحلهی ۷
پورتافیلتر را به هدگروپ ببندید و کار دم کردن را شروع کنید. اگر دستگاه اسپرسو شما مرحلهی قبل از دم کردن دارد، ابتدا آن را انجام بدهید.
مرحلهی ۸
دم کردن را شروع کنید و با تولید ۳۰ میلیلیتر قهوه یا حدود ۳۰ گرم اسپرسو کارتان را پایان بدهید.
۹: قهوه کورتادو
مدت زمان آمادهسازی: ۳ دقیقه
مواد لازم: اسپرسو، شیر
کورتادو قهوهی مورد علاقهی مردم در اسپانیا، پرتغال و امریکای لاتین است که اغلب به عنوان یک نوشیدنی بعد از ظهر از آن لذت میبرند. این نوشیدنی از اسپرسو تهیه میشود و با مقدار کمی شیر گرم کمی رقیق میشود و میزان اسید آن کاهش مییابد.
شیر استفاده شده برای کورتادو کمی خنکتر از ماکیاتو است اما قوام شیر استفاده شده در لاته را دارد. اگر نمیتوانید بین قهوهی سرد و داغ یکی را انتخاب کنید، برای ایجاد تنوع کورتادو را امتحان کنید.
تهیهی این نوع قهوه باید مواد زیر را آماده کنید:
– اسپرسو
– شیر گرم و کف کرده
مرحلهی ۱
اسپرسو را مستقیما داخل فنجان بریزید.
مرحلهی ۲
اسپرسو را با مقدار کمی شیر شیرین و کفدار رقیق کنید.
مرحلهی ۳
و قهوهتان آمادهی سرو است!
توصیه میشود که کورتادو را با استفاده از لیوانهای ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیلیتری سرو کنید، با شیری که فقط بخار داده شدهاست زیرا قرار نیست این نوشیدنی کفدار باشد.
۱۰: آفوگاتو
مدت زمان آمادهسازی: ۵ دقیقه
مواد لازم: اسپرسو، ژلاتو
آفوگاتو ریشه در میلان دارد و نام آن به معنای “غرق شده” است که بسیار هم مناسب آن است، زیرا برای تهیهی این نوشیدنی مبتنی بر قهوه از اسپرسو داغ و تلخ برای ذوب کردن بستنی ژلاتو استفاده میشود و به این ترتیب یک استخر حاوی قهوهی خامهای و بستنی آماده میشود که دوست دارید در آن غرق شوید!
– اسپرسو
– ژلاتو (بستنی ایتالیایی)
مرحلهی ۱
ابتدا و پیش از هر کار دیگری لیوانتان را خنک کنید و اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی ژلاتو دارید (شما میتوانید از بستنی ساده نیز استفاده کنید) و کاملا سرد است زیرا قرار نیست که بلافاصله بعد از ریختن اسپرسوی داغ روی آن کاملا ذوب شود!
مرحلهی ۲
اسپرسو را درست زمانی آماده کنید که قرار است آفوگاتو را سرو کنید، بنابراین قهوه تا حد ممکن گرم و تازه است.
مرحلهی ۳
فقط ۳۰ گرم از اسپرسو تازه و گرم برای هر اسکوپ ژلاتو استفاده کنید زیرا شما نمیخواهید بستنی خود را غرق کنید.