فوت و فن آشپزی

فوت کوزه گری در آشپزخانه

نگهداري صحيح مواد غذايي بهترين روش براي کمک به اقتصاد خانواده است:

تخم مرغ

– موقع چيدن تخم مرغ در يخچال سر تيز آن را رو به پايين بگذاريد. به اين ترتيب زرده در وسط قرار مي گيرد و بهتر مي ماند.

– براي اينکه بتوانيد مدت بيشتري تخم مرغ ها را در يخچال نگهداري کنيد، آنها را درون ظرف گودي ريخته و روي آنها مقداري روغن بريزيد يا پوسته تخم مرغ را چرب کنيد.

– براي نگهداري تخم مرغ در خارج از يخچال، آنها را در جايي خنک به طور مرتب بچينيد و روي آنها نمک بريزيد تا آنها را کاملاً بپوشاند.

– اگر به يخچال دسترسي نداريد و مي خوايد تخم مرغ ها را براي مدت طولاني سالم نگهداريد، تخم مرغ ها را در روغن زيتون فرو کنيد و بعد آنها را در خاکستر بغلطانيد. يا آنها را در آب آهک بريزيد و بعد بگذاريد خشک شوند. به اين ترتيب تا مدتها سالم باقي مي مانند.

– براي اينکه زرده تخم مرغ را چند روزي تازه نگه داريد روي زرده تخم مرغ هاي سالم را با آب سرد بپوشانيد و در يخچال نگهداري کنيد. سفيده ي تخم مرغ را نيز مي توانيد درون ظرف پلاستيکي ريخته در فريزر نگه داريد. هر فنجان سفيده، معادل ۷ يا ۸ سفيده تخم مرغ است.


گوشت

تکه هاي گوشت را شسته و خشک نماييد و هر قسمت را براي مصرف خاص بسته بندي کنيد. روي هر يک از بسته ها برچسبي با قيد وزن و نوع گوشت و تاريخ تهيه آن بچسبانيد.

– گوشت کبابي: گوشت راسته و فيله و گوشت ران به جز ماهيچه هاي آن براي کباب مناسب است. گوشت کبابي را از پشت دنده ها با سر کارد تيزي با ملايمت جدا کنيد و به قطعات منظم بريده و بسته بندي نماييد.

– گوشت چرخ کرده براي کباب:

– براي تهيه گوشت چرخ کرده بدون چربي از برش مغز ران استفاده کنيد.

-چربيهاي گوشت گوسفندي و خرد گوشت هاي اضافي روي دنده ها را جدا کنيد و با گوشت گوساله به نسبت مساوي مخلوط نماييد و دوبار از چرخ گوشت بگذرانيد. سپس به ازاي مصرف يک وعده بسته بندي کنيد.

– به گوشت چرخ کرده جهت بسته بندي در فريزر پياز اضافه نکنيد، زيرا طعم و بوي گوشت را تغيير مي دهد.

– گوشت چرخ کرده براي مصرف غير کباب: مخلوط مساوي گوشت گوساله و شتر را دو بار از چرخ گوشت بگذرانيد.

-گوشت آبگوشتي و سوپ: از ماهيچه ها و استخوان هايي که گوشت کمتري دارند براي تهيه سوپ و آبگوشت استفاده کنيد.

-گوشت خورش: گوشت گردن، ماهيچه ها، دنده هاي گوشت دار گوسفند براي خورش مناسب است. با گوشت استخوان دار خورش خوشمزه تر مي شود. از گوشت گوساله نيز مي توانيد براي تهيه خورش استفاده کنيد.


مرغ

ابتدا پوست مرغ را جدا کرده، سينه ي مرغ را از طول نصف کنيد و هر چه درون شکم آن است به خصوص جگرهاي چسبيده به استخوان پشت و سينه را در آوريد سپس مرغ را خوب بشوييد. براي قطعه کردن مرغ اول رانها و بعد بالها و گردن را جدا کنيد سپس پشت مرغ را از طول به دو نيم کرده و هر کدام را به دو قسمت تقسيم کنيد.

ران و سينه را به اندازه هر وعده در پاکت فريزر بگذاريد و بالها و گردن و استخوانهاي پشت مرغ را براي سوپ بسته بندي نماييد. اگر مي خواهيد مرغ را به صورت درسته استفاده کنيد سينه ي مرغ را تا استخوان جناق بشکافيد و از همان قسمتي که باز است درون شکم مرغ را خالي و تميز کنيد سپس آن را با دقت شسته و بسته بندي کنيد.

– جوجه کباب: گوشت هاي سينه و ران را از استخوان جدا کنيد. گوشت هاي قطعه قطعه شده را با سس مخصوص (نصف استکان روغن زيتون، نصف قاشق چايخوري زعفران، يک عدد پياز خلال شده، يک قاشق غذاخوري آبليمو، به اندازه ي لازم نمک و فلفل و يک عدد فلفل تند خرد شده) در ظرف گودي مخلوط کنيد. پس از نيم ساعت مخلوط را در داخل پاکت فريزر ريخته و بسته بندي کنيد و در فريزر قرار دهيد.


ماهي

– در هنگام پاک کردن ماهي روي آن کمي نمک بپاشيد. نمک به ماهي مي چسبد و از سر خوردن آن جلوگيري مي کند.

– براي پاک کردن ماهي ابتدا چند ورق روزنامه روي تخته کار پهن کنيد و ماهي را روي آن بگذاريد. با چاقو، برس سيمي يا فلس گير در جهت خلاف خواب فلس روي ماهي بکشيد تا پولک هاي آن جدا شود. پس از اينکه تمام فلس ها را پاک کرديد برگه رويي روزنامه را با فلس جمع کنيد و ماهي را روي لايه زيري روزنامه قرار دهيد.

– براي گرفتن فلس هاي ماهي مي توانيد ماهي را در يک ظرف آب نمک به مدت ۵ دقيقه بگذاريد و بعد در همان ظرف فلس ماهي را بگيريد. در اين صورت هيچ فلسي نخواهد پريد.

– اگر مي خواهيد ماهي را درسته و شکم پر طبخ کنيد ماهي را به پهلو بخوابانيد و با يک دست آن را نگه داريد و با دست ديگر نوک کارد را زير آبشش هاي ماهي فرو کنيد و با حرکت نيم دايره در امتداد خط گرده، پوست را تا بالاي دم ماهي برش دهيد. دقت کنيد استخوانهاي ماهي در سمت پايين قرار گيرد. سپس کارد را در شکاف، بيشتر فرو ببريد تا به حفره شکم برسيد. تمام مواد داخلي شکم ماهي را خالي کنيد و داخل و بيرون ماهي را کاملاً شسته و با نوک کارد خون و سياهي را از داخل حفره شکم بتراشيد. سپس ماهي را نمک بزنيد و نيم ساعت بگذاريد تا آب آن گرفته شود.

– براي تکه تکه کردن ماهي پس از گرفتن فلس، محل اتصال کله و زيرگلوي ماهي را با نوک کارد ببريد سپس کله را از لبه تخته کار بيرون بگذاريد و با يک دست ماهي را روي تخته نگه داريد و با دست ديگر کله را به پايين فشار دهيد تا مفصل استخوان جدا شود. با کارد کله را از تنه جدا کنيد سپس شکم ماهي را بشکافيد و داخل آن را کاملاً تميز نماييد. ماهي را به چند قسمت برش دهيد و هر برش را به صورت افقي به دو قسمت تقسيم کنيد. قطعات را شسته و خشک کنيد.

– براي بسته بندي، ماهي را در کيسه نايلون بگذاريد و پس از خالي کردن هواي کيسه در آن محکم ببنديد و روي آن برچسب بزنيد. نوع ماهي و تاريخ بسته بندي را بنويسيد.

– ماهي را دو تا سه ماه مي توان در فريزر نگهداري کرد.


ميگو

ابتدا ميگوها را در کمي آب بجوشانيد تا پوسته آن نرم شود سپس پوست ميگو را بگيريد و پس از جدا کردن پوست، سر ميگو را با دست جدا کنيد و با کارد يک شيار نازک پشت کمر آن ايجاد و با دست روده دراز و سياهي را که در آن شيار است بگيريد و ميگوها را با آب سرد شسته و در صافي بريزيد تا آب آن گرفته شود سپس آنها را به ازاي هر وعده بسته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید