غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه قورمه سبزی به چند روش

قورمه سبزی بسیار خوشمزه و متنوع بدون گوشت وبا گوشت لوبیا چشم بلبلی وبا سبزی خشک

قرمه سبزی با لوبیا چشم بلبلی 

مواد لازم

سبزی خورشتی به میزان لازم

گوشت خورشتی به میزان لازم

۱/۲ پیمانه لوبیاچشم بلبلی

۱ عدد پیاز کوچک خورد شده

سیر خردکرده مقداری

ادویه جات فلفل زردچوبه و نمک به میزان لازم


مواد لازم 

ابتداد اول سبزی رو ریختم و گذاشتم آبش روی حرارت  کشیده بشه. بعد ۲ تا قاشق روغن ریختم  پیاز و سیر و گوشت و ادویه جات و لوبیا را همه را ریختم، یه تفت که خورد یک لیوان آب ریختم روشتمام مواد درزودپزریخته و در بستم و نیم ساعت بزاریم پخته شود ..


قرمه سبزی بدون گوشت

مواد لازم

سبزی قرمه به مقدار لازم

۱۰۰ گرم لوبیا قرمز یا یک لیوان لوبیا از قبل پخته شود

۲ قاشق غذاخوری زردچوبه

نمک  به میزان لازم

فلفل به میزان لازم
ا

دویه خورشتی در صورت موجود

۱ عدد پیاز

۳ عدد لیمو عمانی

مقدار کمی زعفران


طرز تهیه

ابتدا پیاز داغ درست کرده  تمامی ادویه ها را به آن اضافه کرده

و بعد سبزی و (لوبیا از قبل پخته شود جداگانه) اضافه کرده و مخلوط میکنیم

و سپس ۳ چهارم قابلمه را آب میریزید ترجیحا قابلمه کوچیک باشد که خورشت شما آبکی نشود

و بعد میگذارید تا به جوش بیاد خورشت و بعد درب آن را بسته و میگذارید تا خوب بپزد و ۳۵ دقیقه آخر لیمو عمانی ها را به آن اضافه میکنیم

نکته

سبزی اگر سرخ شده باشد که بهتر اگر نه هم که قبل از شروع کار سبزی را در روغن سرخ میکنیم

 


 قرمه سبزی با مرغ 

مواد لازم :

سبزی قرمه (پاک کرده و خرد شده) نیم کیلو

سینه مرغ ۱ عدد

پیاز داغ دو قاشق سوپخوری

روغن به میزان لازم

نمک و زردچوبه به میزان لازم

آب ۴ لیوان

لوبیا قرمز یا چیتی ۱۰۰ گرم

لیمو عمانی پاک کرده ۱۰۰ گرم


طرز تهیه :

سبزی قرمه را با کمی روغن سرخ کنید . سینۀ مرغ را از استخوانهایش جدا میکنید و مثل گوشت خورشتی قطعه قطعه کنید. و بعد پیاز را سرخ کرده و سینه های تکه شده را در آن تفت میدهید. و به سبزی سرخ کرده می افزائید. لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کرده، آب آن را گرفته و به مخلوط سبزی امان اضافه میکنیم این مواد را با ۴ لیوان آب، نمک و زردچوبه در یک قابلمه در بسته بگذارید تا مواد خوب بپزد.

بعد از یک ساعت و نیم خورشت شما جا افتاده است . نیم ساعت آخر ، لیمو امانی را در آب خیلی کمی بجوشانید و به داخل خورشت بریزید و ترشی و نمک آن را اندازه کرده و منتظر آماده شدن خورشت باشید.


قرمه سبزی گیلانی

مواد لازم

سبزی سرخ شده قرمه ۱۰۰ گرم

لوبیا قرمز خیس خرد ۱ لیوان

گوشت‌ گوساله ۴۰۰-۶۰۰ گرم

آبغوره ۱/۲ لیوان

نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم

رب گوجه ‌فرنگی۱/۲ لیوان

بادمجان قلمی۲ عدد

گوجه فرنگی۲ عدد


طرز تهیه

ابتدا لوبیای مورد نظر رو از شب قبل خیس میکنیم.اگه سبزی رو همون روز سرخ میکنین با یک پباز متوسط رنده شده مخلوط کنین و سرخش کنید،رنگ سبزی بعد سرخ کردن باید سبز تیره باشه.

لوبیای خیس خورده رو میزاریم چند جوش توی آب بخوره بعد داخل صافی ریخته و روش آب گرم میریزیم تا رنگ قرمز و احیانا سیاه لوبیا کاملا تموم شه.

در این مرحله سبزی سرخ شده و گوشت رو با هم تفت میدیم که رنگ گوشت عوض شه،بعد فلفل و زرد چوبه و رب رو هم اضافه میکنیم و یک تفت کوچک می دهیم و لوبیا را هم اضافه میکنیم بعد حدود پنج لیوان آب جوش را هم اضافه میکنیم و با پیچ متوسط در ساعت اول و بعد اون با پیچ کم میذاریم تا گوشت و لوبیا پخته و خورشت ما کم کم جا بیفته.

برای تهیه یك قورمه سبزی جاافتاده ، به شعله كم و زمان طولانی احتیاج دارید. به همین دلیل در قدیم این خورش را مانند آبگوشت از صبح زود بار می‌گذاشتند تا مواد آن كاملا پخته، آب آن كشیده و طعم‌ها با هم مخلوط بشن.

در اواخر پخت خورش آبغوره و نمک را اضافه میکنیم. بادمجون ها را که تلخیش رو از قبل گرفتیم داخل روغن سرخ می کنیم و در ۱۰ دقیقه آخر به قرمه سبزی اضافه کرده تا چند تا قل کوچیک توی خورشت بخوره. گوجه ها رو هم سرخ میکنیم و موقع کشیدن خورشت روی آن قرار میدیم

 نکته

هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ،روغن سبزی را اول به آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید چون رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود.
شما اگه دوست دارید میتونین پیاز رو کمی تفت داده و بعد گوشت رو اضافه کنین.
اما من توی خانواده و اقواممون همه پیاز خام رو با سبزی در حال سرخ شدن تفت میدیم.
رب گوجه هم اختیاریه ولی روی طعمش تاثیر خوبی داره.
شما میتونین بجای آبغوره از نارنج و یا لیمو عمانی استفاده کنین ویا ترکیب آبغوره و لیمو عمانی.
مقدار ترشی بستگی به ذائقه خانواده داره و میشه کم و زیادش کرد.


قورمه سبزی با سبزی خشک

مواد لازم:

سبزی خشک قورمه سبزی۳ پیمانه

لوبیا قرمز یا چیتینصف کنسرو

لیمو عمانی ۴ عدد

رب ۱/۵ قاشق غذا خوری

نمک و فلفلبه میزان لازم

گوشتبه میزان لازم

پیازیک عدد بزرگ


طرز تهیه:

سبزی ها رو به مدت نیم تا ۱ ساعت دخل آب می گذاریم .

گوشت ها رو با پیاز کمی تفت می دهیم و اب جوش می ریزیم تا بپزد (حدود یک ساعت)

اینجا گوشت ها آماده شده و تیکه شده است. (حدود ۶ تا ۷ تیکه گوشت متوسط )

سبزی ها رو آب کش می کنیم و با کمی روغن تفت می دهیم.

وقتی گوشت ها پخت . سبزی رو به آن اضافه می کنیم همراه با نمک و فلفل.

لیمو عمانی ها رو دو سه تا سوراخ ایجاد می کنیم و به خورش اضافه می کنیم . من به جای لیمو عمانی فقط از داخلش اسفاده می کنم که آماده هم می توانید پیدا کنید.

لوبیا را اضافه می کنیم.

در صورت تمایل رب می زنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید