خورش بامیه و بادمجان
مواد لازم
گوشت ۲۵۰ گرم
بامیه ۱۵۰ گرم
بادمجان ۴ تا ۵ عدد قلمی
گوجه فرنگی ۲ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۲ حبه
نمک و فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم
رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
غوره در صورت تمایل ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. پیاز را خرد کنید و تفت دهید. سیر را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. وقتی گوشت سرخ شد، رب گوجه را اضافه کنید و زردچوبه بزنید. کمی آب اضافه کنید تا گوشت پخته شود.
۲. بادمجان ها رو پوست بگیرید، نمک بزنید و بشویید و سرخ کنید تا طلایی شوند.
۳. گوجه ها را ۴ قسمت کنید و به خورش اضافه کنید.
۴. بامیه ها را پاک کنید و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.
۵. بادمجان ها را هم اضافه کنید و نمک و ترشی خورش رو هم اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه دیگه بپزید و بعد از روی حرارت بردارید.
خورش به آلو
مواد لازم
آلو خیس شده ۲۵۰ گرم
لپه ۷۵ گرم
پیاز ۱ عدد
گوشت خورشی ۴۰۰ گرم
زعفران ساییده و دم شده ۱ قاشق سوپخوری
به خرد شده ۵۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
شکر ۳ قاشق سوپخوری
آب لیمو ترش ۲ قاشق سوپخوری
فلفل و نمک و زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
۱. آلو را به مدت ۱ ساعت خیس کنید.
۲. لپه را خیس کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه پیاز را با روغن تفت دهید و گوشت ر اضافه کنید و تفت دهید. لپه را آبکش کنید. با گوشت و پیاز تفت دهید و زردچوبه بزنید و آب اضافه کنید. زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.
۳. به و رب گوجه را جدا تفت دهید و در نیم ساعت آخر پخت به همراه آلو به خورش اضافه کنید.
۴. شکر، آب لیمو و نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
خورش بامیه
مواد لازم
گوشت گوسفندی نیم کیلوگرم
بامیه نیم کیلو
پیاز ۲ عدد
تمر هندی نصف بسته
نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه
۱. گوشت را با پیاز و روغن تفت دهید. کمی زردچوبه و ادویه اضافه کنید و آب بریزید تا گوشت با حرارت کم پخته شود.
۲. جداگانه کمی روغن در تابه بریزید و رب را تفت دهید.
۳. بامیه ها را که قبلا بلانچ کرده اید را به رب اضافه کنید و تفت دهید و در نیم ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید.
۴. شیره تمر هندی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
قلیه کدو حلوایی
مواد لازم:
لوبیا قرمز۵۰ گرم
ماش۱۵۰ گرم
کدو حلوایی پوست کنده ۳۵۰ گرم
روغن۱۰۰ گرم
پیاز سرخ شده۳ قاشق سوپخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
شکر۱۰۰ گرم
دارچین۱ قاشق مرباخوری
گردو و پودر نارگیل به میزان لازم
طرز تهیه
۱. لوبیا قرمز و ماش را شب قبل خیس کنید. ابتدا لوبیا را بپزید، نیم پز که شد ماش را اضافه کنید تا کاملا هر دو پخته شود.
۲. کدو حلوایی را پوست بکنید و در مقداری روغن سرخ کنید.
۳. تمام مواد پخته شده را همراه با پیاز سرخ کرده، نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری آب در ظرفی بریزید و در آن را بگذارید تا کاملا پخته و له شود.
۴. شکر و د. ارچین را اضافه کنید و بعد از چند جوش هنگامی که غذا جا افتاد در ظرف مورد نظر بکشید و با مقداری گردو و نارگیل پودر شده تزئین کنید و با نان میل نمایید.