سوفلاکی و یا همان سولاکی یکی از غذاهای تهیه شده با گوشت است که به معنی «سیخ کباب » می باشد. هر یک از گوشت های جوجه یا مرغ، بره و … را کباب نموده و همراه ماست و کباب درون نان پیچانده می گردد.
مواد لازم
۸ عدد نان پیتا
۴ عدد سینه مرغ
۴ عدد حبه سیر
۱ عدد پیاز
۱ عدد گوجه فرنگی
۲ قاشق چایخوری پودر آویشن
۴ قاشق سوپخوری آب لیمو تازه
۴ قاشق سوپخوری روغن زیتون
اندازه نیاز فلفل و نمک
مواد لازم برای تهیه سس
نیم کیلوگرم ماست خامه ای
۲ حبه سیر
۱ قاشق سوپخوری سرکه سیب
یک چهارم پیمانه روغن زیتون
۱ عدد خیارشور
اندازه نیاز نمک
طرز تهیه سوفلاکی با سس یونانی
ابتدا گوجه فرنگی، پیاز را خرد کنید. سیرها را کوبیده و له نمایید.
سپس سینه مرغ را به اندازه های کوچکتر ۲ تا ۳ سانتی متری برش زده و خرد نمایید. قطعات خرد شده سینه مرغ را درون یک ظرف درب دار ریخته و با سیر له شده، آب لیمو تازه و همچنین فلفل و نمک ترکیب کنید. به خوبی ترکیب را بهم بزنید تا گوشت ها به خوبی آغشته و طعم دار گردند. درب ظرف را بسته و به مدت دستکم یک ساعت داخل یخچال بگذارید.
حالا به سراغ آماده کردن سس بروید. برای این منظور خیارشور را شسته و درون یک ظرف با سایز کوچک رنده بزنید. ماست خامه ای، سیر له شده، روغن زیتون، سرکه سیب و نمک را نیز به آن افزوده و به هم بزنید تا یکنواخت شود. سس به دست آمده را نیز درون یخچال بگذارید.
حالا پس از گذشت یک ساعت، ظرف گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. گوشت را همراه کمی پیاز خرد شده به شکل خلالی و گوجه فرنگی خرد شده به سیخ کشیده و داخل کباب پز و یا باربیکو قرار دهید تا پخته شوند.
تا زمانی که گوشت و سایر مواد کباب می شوند، نان پیتا را درون یک تابه با مقداری روغن تفت بدهید تا سرخ گردد. بعد آنها را از تابه بیرون کشیده و در کناری قرار دهید.
در آخرین مرحله یک سیخ کباب درون هر نان قرار داده و کمی هم به دلخواه پیاز خلال شده و گوجه فرنگی خرد شده بگذارید. کمی هم پودر آویشن بر روی آنها ریخته و در نهایت سس یونانی مخصوص سوفلاکی خوش طعم را آماده کرده اید را بر روی کباب های پخته شده بریزید.
نان ها را به صورت رولی بپیچید و با سیب زمینی سرخ کرده در صورت تمایل میل نمایید..