ته چین فیروزکوه
مواد لازم
برنج چهار پیمانه
سبزی پلو ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفندی سردست ۲۵۰ گرم
چغندر یک تا دو عدد
هویج دو عدد
قیسی زرد آلو نصف پیمانه
پیاز یک عدد
گَردِ لیمو دو قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. گوشت را شسته و در صورت دلخواه به صورت یک تکه یا خرد شده در میآوریم.
۲. پیاز را خرد کرده و گوشت را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
۳. فلفل و زردچوبه را به گوشت افزوده و به اندازه دو لیوان آب به آن اضافه کرده و میگذاریم پس از جوش آمدن با حرارت ملایم نیمپز شود.
۴. برنج را خیس کرده و آبکش میکنیم. چغندر را پوست گرفته، حلقهحلقه برش میدهیم. هویج را هم به شکل مورب برش میزنیم. قیسی را شسته و خیس میکنیم.
۵. مقداری روغن کف قابلمه ریخته، به اندازه یک کفگیر روی آن برنج میریزیم.
۶. گوشت نیمپز را قرار داده، روی آن گرد لیمو میپاشیم.
۷. چغندر و هویج را روی گوشت قرار میدهیم، سپس یک لایه سبزی و یک لایه برنج میریزیم تا موادمان به صورت لایهای درون قابلمه ریخته شود.
۸. قیسیها را درون کمی روغن تفت داده، روی برنج میریزیم و به اندازه دو تا سه قاشق روغن روی برنج ریخته و آن را دم میکنیم.
والک پلو
والک یک گیاه کوهی است که معروفترین غذایی که با آن درست می کنند والک پلو است و بسیار خوشمزه است.
مواد لازم
والک ۵۰۰ گرم
برنج ۴ پیمانه
روغن ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
ساقه سیر تازه ۲ شاخه
طرز تهیه:
۱. برنج را می شوییم و با ۴ قاشق چایخوری نمک (بستگی به ذائقه دارد) خیس می کنیم. والک ها را تمیز می شوییم و کمی درشت خرد می کنیم. برنج را با مقدار مناسب آب (حدود ۸ پیمانه) و روغن روی حرارت تند می گذاریم و والک های آماده را نیز در آن می ریزیم.
۲. می گذاریم تا آب آن جوش بیاید و آب برنج جمع شود سپس حرارت را ملایم می کنیم و در قابلمه را می بندیم و دم کنی روی در آن می گذاریم.
۳. برای خوش عطر شدن این پلو می توان به همراه والک ها ساقه سیر یا سیر تازه نیز در برنج ریخت. در صورتی که با غذا گوشت میل می کنید توصیه می کنیم این پلو را با گوشت مغز ران گوسفند میل کنید.