خوراک مرغ و لیمو با زیتون
مواد لازم:
سینه مرغ: هشت تکه
لیمو: ۲ عدد
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۴ حبه
زیتون سبز: یک پیمانه
آب مرغ: ۲ پیمانه
آویشن: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون: ۳ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
تکه های سینه مرغ را پاک کرده و بشویید.
روی تکه های سینه مرغ نمک و فلفل بریزید.
روغن را داخل ماهیتابه بریزید.
مرغ ها را به تدریج به ماهیتابه منتقل کرده و با حرارت مناسب سرخ کنید.
بعد از این که همه مرغ ها سرخ شد، آنها را در ظرف دیگری بگذارید.
لیموها را شسته و به شکل طولی برش بزنید.
پیازها و سیرها را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
سپس آنها را با افزودن روغن به ماهیتابه سرخ کنید. باید خامی آنها برطرف شده و طلایی شوند.
بعد از برطرف شدن خامی پیاز و سیر و در مرحله بعدی، طلایی شدن آنها، زیر شعله را ملایم کنید تا مواد دیگر را هم بعد از مخلوط کردن، اضافه کنید.
آب مرغ، برش های لیموترش، دو پیمانه آب و زیتون را با هم مخلوط کنید. بعد از این که کاملا مخلوط شدند، آنها را به ماهیتابه اضافه کنید.
زیر شعله را کمی زیاد کنید تا این مخلوط با پیاز و سیر طلایی شده، بجوشد. بعد از این که جوشید، زیر شعله را کم کنید تا در دمای ملایم اصطلاحا قل بزند.
تکه های مرغی را که کمی مزده دار و سرخ کرده بودید، داخل ماهیتابه گذاشته و روی آن فلفل قرمز و آویشن بریزید.
در ماهیتابه را بگذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه مرغ به آرامی با مواد پخته و مزه دار شود.
نکته:
میزان ادویه اضافه شده بستگی به ذائقه شما دارد.
ماهی با لیموترش
مواد لازم:
ماهی: ۶ تکه
آب گوجه فرنگی: یک فنجان
عسل: یک قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده: یک و نیم فنجان
برش لیموترش: ۲۰ برش
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۳ حبه
روغن مخصوص سرخ کردن: ۲ قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
ماهی ها را پاک کرده، بشویید و بگذارید آب آنها برود.
سیر و پیاز را پوست کنده، بشویید و پیاز را حلقه کرده و سیرها را خرد کنید.
کف ماهیتابه، پیازها و سیرها را بریزید. سپس ماهی ها را روی سیر و پیاز گذاشته و نمک بپاشید.
زیر شعله را کم کنید تا ماهی به تدریج بپزد.
در این فاصله جعفری ها را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. بگذارید آب آنها برود و سپس ریز خرد کنید.
عسل را کمی حرارت دهید تا کمی روان شود.
سپس آن را به آب گوجه فرنگی اضافه کنید.
جعفری ها را هم اضافه کرده و هم بزنید تا جعفری های خرد شده با مخلوط آب گوجه و عسل مخلوط شوند.
بعد از این که آب ماهی تمام شد، روغن را اضافه کرده و ماهی را زیر و رو کنید تا طلایی شود.
سپس سسی را که آماده کرده اید، اضافه کنید.
لیموترش ها را شسته و باریک حلقه کنید.
آنها را هم روی ماهی ها بچینید.
زیر شعله را دوباره روشن کرده و روی حرارت پایین بگذارید تا ماهی با سس پخته و مزه دار شود.
نکته:
می توانید عسل را از دستور تهیه سس حذف کنید. در این صورت طعم سس کاملا طعم گوجه فرنگی را خواهد داشت.
به همین روش می توانید گوشت و مرغ را هم مزه دار کرده و از آنها خوراک همراه با لیمو تهیه کنید.
سس لیمو
مواد لازم:
لیموترش: ۳ عدد
شکر: یک و نیم پیمانه
کره: ۱۲۵ گرم
تخم مرغ: ۴ عدد
برگ ریحان خرد شده: نصف پیمانه
آب لیمو ترش: نصف پیمانه
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
پوست سه عدد لیموترش را رنده کنید.
به آن شکر افزوده داخل غذاساز بریزید تا کاملا مخلوط شوند.
کره را بیفزایید و مخلوط کنید.
تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و با دور تند هم بزنید.
آب لیموترش و نمک را بیفزایید و مخلوط کنید.
همه مواد را در ظرف فلزی بریزید و آن را داخل کاسه آب در حال جوش قرار دهید.
هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
وقتی کاملا مخلوط و غلیظ شدند، ظرف را از روی گاز برداشته و بگذارید سس خنک شود.
بعد از این که خنک شد، ریحان های خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید تا برگ ریحان های خرد شده با سس مخلوط شوند.
نکته:
رنگ سس ها ممکن است بسته به رنگ کره، زرده تخم مرغ و حرارت متفاوت باشد.