چگونه میتوان با بیماری های سرماخوردگی و آنفلوانزا مبارزه کرد؟
قرن هاست که از سیر به عنوان مصارف غذایی و دارویی استفاده می شود. در واقع خوردن سیر می تواند انواع مختلفی از فواید را برای سلامتی شما مهیا کند. این فواید شامل: کاهش خزر ابتلا به بیماری های قلبی، بهبود سلامت روان و بهبود عملکرد سیستم ایمنی است
مبارزه باسرماخوردگی و آنفلوانزا با سیر
سیر می تواند عملکرد ایمنی را بهبود بخشد
سیر حاوی ترکیباتی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و به آن در مبارزه با میکروب ها کمک می کند. همچنین سیر دارای ترکیبی به نام آلین است که در هنگام خرد کردن یا جویدن سیر، این ترکیب به آلیسین تبدیل می شود که ماده ی اصلی فعال موجود در سیر است. آلیسین حاوی گوگرد است که عطر و طعم خاص سیر ناشی از آن است.
با این حال، آلیسین یک ترکیب ناپایدار است و به سرعت به دیگر ترکیبات حاوی گوگرد تبدیل می شود که تصور می شود خواص دارویی سیر به دلیل آن است. مشخص شده که این ترکیبات پاسخ به مبارزه با بیماری ها مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا را در برخی از سلول های سفید خون در بدن افزایش می دهد.
آیا مصرف سیر می تواند از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا پیشگیری کند؟
سیر به عنوان درمانی برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا، شناخته شده است. مطالعات نشان می دهد که سیر خطر ابتلا به بیماری و همچنین مدت زمان بیماری را کاهش می دهد. علاوه بر این، می تواند شدت علائم را کاهش دهد. در مطالعه ای که بر روی ۱۴۶ فرد سالم که مکمل های سیر را مصرف می کردند، نشان داد که ریسک ابتلا به سرماخوردگی در این افراد ۶۳ درصد کاهش پیدا کرده است و همچنین مدت زمان آن ۷۰ درصد کمتر بوده است.
در مطالعه ی دیگری نشان داده شد که امکان ابتلا به سرماخوردگی در افرادی که به طور روزانه ۲.۵۶ گرم عصاره ی سیر را مصرف می کنند نسبت به سایر افراد، ۶۱ درصد کمتر است. همچنین شدت سرماخوردگی در این افراد کمتر است.
اغلب شما معمولا در معرض ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوانزا هستید، خوردن سیر می تواند به کاهش علائم شما کمک کند یا به طور کامل از ابتلا به بیماری جلوگیری کند
چگونه می تواند مزایای سیر را به حداکثر رساند؟
روش پردازش یا تهیه ی سیر می تواند مزایای سیر را به طور کامل تغییر دهد. آنزیم آلیناز که آلینین را به آلیسین مفید تبدیل می کند، تنها تحت شرایط خاصی عمل می کند. این آنزیم همچنین می تواند توسط گرما غیر فعال شود. مطالعات نشان می دهد که ۳۰ دقیقه تابیدن اشعه ی مایکرویو یا ۴۵ دقیقه گرما دیدن در فر، ممکن است آلیناز را غیر فعال کند. با این حال، خرد کردن سیر و پختن آن به مدت ۱۰ دقیقه می تواند از از بین رفتن خواص دارویی سیر جلوگیری کند.
محققان همچنین اظهار کرده اند که کاهش مزایای سلامتی سیر ناشی از پخت و پز می تواند با افزایش مقدار سیر مصرف شده، جبران شود.
در این جا روش هایی برای به حداکثر رساندن فواید سیر، آورده شده است:
قبل از مصرف، سیر را له یا خرد کنید. این سبب افزایش محتوای آلیسین می شود.
قبل از اینکه سیر خرد شده ی خود را بخورید، به مدت ۱۰ دقیقه به آن استراحت دهید.
اگر می توانید مقدار زیادی سیر را در یک وعده مصرف کنید.
مکمل های سیر
یکی دیگر از روش های آسان بالا بردن مصرف سیر، استفاده از مکمل های آن است. با این حال، مراقب باشید زیرا استانداردهایی مجاز برای مکمل های سیر وجود ندارد. این بدان معنی است که محتوا و کیفیت آلیسین می تواند متفاوت باشد و همچنین می تواند مزایای سلامتی آن نیز متفاوت باشد.
پودر سیر
پودر سیر از سیر تازه ی خشک شده تهیه می شود که گفته می شود حاوی آلیسین بالقوه ای است. پودر سیر در دماهای پایین پردازش می شود و سپس در داخل کپسول قرار می گیرد تا از آن در برابر اسید معده محافظت کند. این به آنزیم آلیناز کمک می کند که در محیط خشن معده سالم بماند، به طوریکه آلین را آلیسین مفید در روده تبدیل کند.
متاسفانه مشخص نیست که چه اندازه می توان آلیسین را از مکمل های پودر سیر استخراج کرد. این بسته به نوع برند و تهیه ی آن، تا حد زیادی متفاوت است.
روغن سیر
روغن سیر نیز یک مکمل موثر است و از طریق تزریق سیر خام به رغن های پخت و پز، تهیه می شود. شما می توانید آن را به طور مستقیم به وعده های غذایی خود اضافه کنید