مواد لازم :
خمیر مایه ۱ ق س
شکر ۱ ق س
آب ولرم ۱/۳ ( یک سوم ) پیمانه
روغن مایع ۴ ق س
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۲/۳ ( دو سوم ) پیمانه
آرد به مقداری که خمیر به دست نچسبد
ژله مغزی زردآلو یا مارمالاد زردآلو ۵۰۰ گرم
زرده تخم مرغ و شکر جهت رومال
طرز تهیه :
ابتدا خمیر مایه و شکر و آب ولرم را با هم مخلوط کرده و اجازه می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید .
سپس تخم مرغ و شیر و روغن و خمیر مایه عمل آمده را در ظرفی ریخته و مخلوط می کنیم .
آرد را کم کم اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا خمیری حاصل شود که بدست نچسبد.
سپس خوب ورز می دیم .
ظرفی را چرب کرده و خمیر را در آن قرار می دهیم و روی آنرا پوشانده و اجازه می دهیم تا حجمش دو برابر شود .
روی سطح کار را آردپاشی کرده و خمیر را با وردنه باز می کنیم .
سپس خمیر را به ابعاد تقریبی ۱۵*۱۵ سانت باز کرده و در یکطرف آن شیارهایی ایجاد می کنیم .
در طرف دیگر خمیر ژله مغزی زردآلو یا مارمالاد زردآلو را می ریزیم و بعد خمیر را روی آن برمی گردانیم .
مجددا روی خمیر را با کاغذ روغنی یا نایلون می پوشانیم و اجازه می دهیم حجم بگیرد .
سپس بامخلوط زرده و شکر تمام اشترودل ها رو رومال می کنیم .
در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بمدت ۳۰-۲۰ دقیقه قرار می دهیم .
مواد لازم.مارمالاد زردآلو
زردآلو : یک کیلو
شکر : یک کیلو
پودر ژلاتین : ۱ ق غ
اب سرد : یک چهارم پ
طرز تهیه :
زردآلو رو می شوریم و می ذاریم تا خشک شه.
از وسط دو نیم می کنیم و هسته شو خارج می کنیم.
داخل غذا ساز می ریزیم تا خوب پوره شه.
و بعد می ریزیم داخل قابلمه و شکر رو بهش اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم شون.
می ذاریم داخل یخچال تا یک روز استراحت کنه . با این کار اب می ندازه و دیگه نیازی به اضافه کردن آب نیس.
بعد از اینکه یک روز استراحت کرد , قابلمه رو می ذاریم روی حرات ، هم می زنیم تا بجوشه و غلیظ بشه و قوام بیاد. ( حواستون باشه هم بزنین چون ته می گیره)
آخرای کار که داره قوام میاد , یه ق غ پودر ژلاتین رو با یک چهارم پ آب سرد داخل ظرفی می ریزیم و می ذاریم روی کتری یا سماور تا به وسیله بخار کتری , پودر ژلاتین داخل آب کاملا حل شه.( بن ماری )
وقتی مارمالادمون قوام اومد , حرارت رو خاموش می کنیم و بلافاصله پودر ژلاتین حل شده رو بهش اضافه می کنیم و هم میزنیم.
می ذاریم سرد شه و بعد هم می ریزیم داخل شیشه و می ذاریم داخل یخچال.
مارمالاد بعد از اینکه سرد می شه , سفت تر میشه.
نکته
قوام اومدن یعنی اینکه یه خورده از مارمالاد رو می ریزی داخل قاشق و می ذاری سرد شه , اگه مارمالاد به سختی از قاشق ریخت و حالت کشدار پیدا کرد یعنی قوام اومده. این برای شربت هم صدق می کنه.
روش درست کردن همه ی مارمالاد ها همینه فقط برای میوه های ترش باید شکر بیشتری استفاده بشه.