آش و سوپغذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه آش بلغور شیر خراسانی

آش بلغور شیر یکی از غذاهای ساده و خوشمزه سنتی استان خراسان مقوی مناسب فصل زمستان

مواد لازم 

بلغور شیر ۲ پیمانه

پیاز ۱ عدد

گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم

نمک و زردچوبه به مقدار لازم

زیره و زنجبیل به مقدار لازم

شیر به مقدار لازم


طرز تهیه

برای تهیه آش خوشمزه بلغور و شیر در ابتدای کار، بلغور شیر را درون یک کاسه می گذاریم و کمی با شیر خیس می کنیم. پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. یک قابلمه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم.

در این مرحله پس از اینکه روغن داغ شد، پیاز ها را اضافه کرده و تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود. سپس زردچوبه را اضافه کرده و کمی با پیاز تفت می دهیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و با پیاز تفت می دهیم.

وقتی رنگ گوشت عوض شد، بلغور شیر خیس خورده را به آن اضافه کرده و آب و یک لیوان شیر هم اضافه می کنیم. در ادامه وقتی مواد جوش آمد، در آن را می گذاریم و اجازه می دهیم به آرامی و حدود نیم ساعت بپزد تا جا بیفتد.

در این مرحله زیره و فلفل و نمک و زنجبیل اضافه کرده و می گذاریم ۵ دقیقه دیگر نیز بجوشد. سپس آن را در ظرف مناسب سرو می کنیم. زیره برای عطر و خواص آن استفاده می شود. استفاده از زنجبیل اختیاری و سلیقه ای است.


روش تهیه بلغور شیر در منزل

مواد لازم بلغور شیر

بلغور گندم دانه ریز شیر

زرد چوبه

زیره(اختیاری)

طرز تهیه 

بلغور شسته شده را با شیر مخلوط میکنیم.به اندازه ای شیر اضافه میکنیم که مخلوط ، غلیظ باشدو شیر اضافی نداشته باشد.

زرد چوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بلغور بپزد و شیر کاملاً جذب آن شود.

مواد را تکه تکه از هم جدا میکنیم و در برابر آفتاب یا روی بخاری میگذاریم تا کاملا خشک شود.

٫سپس با استفاده از خرد کن آنها را کاملاً خرد کرده و روی پارچه پهن میکنیم تا رطوبتش گرفته، شدهو کاملاً خشک شوند و در صورت تمایل در این مرحله میتوان مقداری زیره نکوبیده به آن اضافه، کرد.

( بلغور شیر خشک شده ) را میتوان تا چند ماه در یخچال ( در ظرف در، بسته ) نگهداری کرد.

نکته: برای تهیه این  از بلغور دانه ریز استفاده کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن