آش و سوپ

طرز تهیه دو نوع شله خوشمزه اصفهانی

شله بریان و شله یا آش قلمکار یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی و اصیل اصفهانی مناسب روزهای پاییزی

شله بریان زیره اصفهانی با گوشت دنده یا گردن

شله بریان یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی می باشد که اصالت این غذا برای شهر اصفهان می باشد و شاید نسبت به دیگر غذاهای سنتی این شهر کمتر اسمش به گوش شما رسیده باشد. این غذا قدمتی ۲۰۰ ساله دارد که در آن زمان بیشتر در زمستان تهیه می شده است. این غذا به دلیل ترکیب خوشمزه آن بسیار مقوی بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند این غذا با کمک گوشت و برنج محلی اصفهان تهیه می شود برنجی که به زبان محلی به آن لنجون گفته می شود، عطر و طعم زیره در این غذا فوق العاده می باشد و از خواص زیره نیز بهرمند است. 

مواد لازم 

گوشت دنده یا گردن ۱۵۰ گرم

برنج دانه ریز ۱ پیمانه

پیاز ۱عدد

نمک ۲ ق چای خوری

فلفل سیاه ۱ ق چای خوری

زردچوبه ۱/۲ ق چای خوری


طرز تهیه 

ابتدا برنج دانه ریز را با آب ولرم چندین بار بشورید تا تمیز شود سپس مقداری نمک اضافه کنید و کنار بگذارید تا خیس بخورد. پیاز را نیز پوست گرفته و نگینی یا خلالی ریز خرد کنید.

پیازها را داخل قابلمه ریخته و با کمی روغن تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود در ادامه گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و با پیاز خوب تفت دهید تا طعم پیاز به خوردش برود سپس گوشت که تغییر رنگ داد چند پیمانه آب جوش بریزید و بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت ۲ ساعت پخته شود (دقت کنید آب زیاد بریزید تا در مراحل بعد به آن نیاز خواهید داشت)

وقتی گوشت پخته شده استخوان آن را جدا کنید و مجدد به قابلمه با آب گوشت برگردانید و بعد نمک و برنج خیس خورده را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و بگذارید برنج با آب گوشت پخته و نرم شود بهتر از هر چند گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.

وقتی آب گوشت کم و برنج پخته و نرم شد نوبت افزودن زیره می باشد زیره را افزوده و مواد هم بزنید تا مخلوط شوند، وقتی آب گوشت تمام شد از روی حرارت بردارید و با گوشتکوب خوب مواد را بکوبید سپس سرو کنید. نوش جان

نکته..

می توانید از گوشت گوساله نیز استفاده کنید
در مراحل پخت برنج حتما غذا را تست کنید شاید به نمک بیشتری لازم باشد
اگر موقع افزودن برنج آب گوشت کم بود کمی آب جوش به قابلمه اضافه کنید
هرگز برای افزودن آب از آب سرد به این غذا استفاده نکنید
در بعضی رسپی ها به آن نخود نیز اضافه می کنند و همراه با مواد در انتها می کوبند.
برای تزئین می توانید از کمی دارچین و زیره استفاده کنید و به همراه نان تازه میل کنید.


آش شله قلمکار اصفهان

مواد لازم

۱/۴ پیمانه نخود
۱/۴ پیمانه لوبیا چیتی
۱/۴ پیمانه لوبیا سفید
۱/۲ پیمانه عدس
۱/۲ پیمانه ماش
۱/۲ پیمانه بلغور گندم
۱ پیمانه برنج
۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی
۳ پیمانه سبزی آش
پیاز ۱ عدد
پیاز داغ و نعناع داغ به مقدار زیاد


طرز تهیه

نخود ولوبیا را از شب قبل خیس کنید
گوشت را با پیاز و زردچوبه بپزید در قابلمه دیگری نخود و لوبیا را بپزید
برنج و گندم را با هم بپزید وماش وعدس را هم با همدیگه
گوشت که پخته شد از آبگوشت خارج کنید و همراه گندم وبرنج پخته شده با گوشت کوب بکوبید یا داخل غذاساز بریزید و بعد دوباره به آبگوشت برگردانید
بقیه حبوبات را به همراه سبزی به آبگوشت اضافه کنید و مرتب به هم بزنید تا ته نگیرد و آش جا بیفتد
بعد با پیاز داغ و نعناع داغ فراوان تزئین کنید و نوش جان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید