مواد لازم
ماهي سنگسر يك عدد (يك كيلوگرم)
پياز ۲۵۰ گرم
آبليمو ۱/۴پيمانه زعفران آبكرده دو قاشق غذاخوري
روغن زيتون سه الي چهار قاشق غذاخوري
نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
پياز را رندهكرده به همراه سس مايونز، زعفران، نمك، فلفل و آبليمو مخلوط نموده روي ماهي درسته و داخل شكم ماهي را به مواد فوق آغشته كرده تا يك ساعت بماند تا مزهدار شود. سپس داخل سيني پيركس را كمي چرب كرده ماهي را درسته روي سيني قرار داده با۴۰درصد (قدرت متوسط) حدود ۱۵ الي ۲۰ دقيقه در مايكروفر قرار دهيد. ميتوانيد از گريل دستگاه براي برشته شدن استفاده نماييد.
نكته:
براي پاك كردن ماهي درسته فقط كافي است پولك، آبشش و شكم ماهي را تميز كنيد.
زمان پخت به وزن ماهي بستگي دارد سعي كنيد وزن ماهي زير يك كيلوگرم باشد.
جهت ارائه زيباي ماهي لازم است ماهي را به صورت نيمدايره روي سيني دستگاه قرار دهيد.
ماهی ممکن است خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته را کاهش دهد.
. محققان بر این باورند که انواع ماهیهای چرب، به دلیل مقدار بالای اسیدهای چرب امگا ۳، برای سلامت قلب مفیدترند.مواد مغذی موجود در ماهی در طول دوران رشد حیاتیاند.
اسیدهای چرب امگا ۳ برای رشد و تکامل بدن ضروری هستند.زیرا برای رشد مغز و چشم لازم است. به همین دلیل است که اغلب توصیه میشود مادران باردار و شیرده حتما اسیدهای چرب امگا ۳ به اندازه کافی مصرف کنند.بههمین دلیل، زنان باردار باید فقط ماهیهایی مانند ماهی آزاد، ساردین، ماهی قزل آلا و غیره را که در زنجیره مواد غذایی قرار دارند را مصرف کنند و میزان آن را به ۳۴۰ گرم در هفته محدود کنند. .
مصرف ماهی در دوران بارداری
ماهی میتواند باعث افزایش ماده خاکستری مغز شده و نقش محافظتی در برابر زوال مغز ناشی از کهولت سن گردد.
ماهی به پیشگیری و درمان افسردگی کمک میکند و شما را به انسانی شادتر بدل میکند.
افسردگی یک اختلال روانی جدی و فوق العاده شایع است. مشخص است که افسردگی، باعث غم و اندوه، کاهش انرژی و از دست دادن علاقه به زندگی و فعالیتها میشود. اگر چه نه به اندازه بیماری قلبی یا چاقی، اما افسردگی در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی در جهان است.. یعنی ماهی به معنای واقعی کلمه میتواند شما را فرد شادتری سازد و باعث بهبود کیفیت زندگی شما گردد. ماهی و اسیدهای چرب امگا۳، همچنین ممکن است به سایر اختلالات روانی مانند اختلال دو قطبی کمک کند.ماهی تنها منبع غذایی خوب ویتامینD است.
در سالهای اخیر توجهات زیادی به ویتامین D معطوف شده است. این ویتامین مهم، در واقع مانند یک هورمون استروئیدی در بدن عمل میکند، .مصرف ماهی با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای خود ایمنی از جمله دیابت نوع ۱ مرتبط است.
بیماری خود ایمنی هنگامی رخ میدهند که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافتهای سالم بدن حمله میکند و آنها را از بین ببرد. مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین D در ماهی و روغن ماهی باشد. برخی بر این باورند که مصرف ماهی ممکن است خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید و اسکلروز چندگانه را کاهش دهد، اما شواهد موجود ضعیف هستند.همچنین بخوانید : فواید ویتامین دی برای سلامتی
ماهی به پیشگیری از آسم در کودکان کمک میکند.
آسم یک بیماری شایع است که مهمترین خصیصهی آن التهاب مزمن مجرای تنفسی است. متاسفانه، میزان آسم بهطور چشمگیری در چند دهه گذشته افزایش یافته است. مطالعات نشان میدهد که مصرف ماهی بهطور منظم ۲۴٪ خطر ابتلا به آسم را در کودکان کاهش میدهد، اما اثر قابل توجهی در بزرگسالان ندارد.ماهی و سلامت چشم
ماهی از بینایی در دوران سالمندی محافظت کند.
یک نوع بیماری موسوم به زوال قرنیه یکی از عمده علل اختلالات بینایی و نابینایی است و عمدتا روی افراد مسنتر تاثیر میگذارد. شواهدی وجود دارد دال بر اینکه ماهی و اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است باعث محافظت در برابر این بیماری شوند.
در یک مطالعه مشخص شد مصرف منظم ماهی خطر ابتلا به زوال قرنیه را تا ۴۲٪ در زنان کاهش میدهد.
مطالعهایی دیگری نشان داد که خوردن روغن ماهی یک بار در هفته خطر ابتلا به زوال قرنیه بعلاوهی شکلگیری رگهای خونی در چشم را تا ۵۳٪ کاهش میدهد.
ماهی میتواند کیفیت خواب را بهبود بخشد.
اختلالات خواب در سراسر جهان فوق العاده رایج شدهاند. دلایل مختلف بسیاری برای آن وجود دارد. (از قبیل افزایش قرار گرفتن در معرض نور آبی)، اما برخی از محققان بر این باورند که کمبود ویتامینD نیز میتواند بر اختلالات خواب تاثیر داشته باشد. در یک مطالعهی ۶ ماهه روی ۹۵ مرد میانسال که سه روز در هفته یک وعده غذایی شامل ماهی قزل آلا مصرف میکردند، مشخص شد ماهی موجب بهبود خواب و عملکرد روزانه آنها شده است. محققان این باورند که این امر به دلیل ویتامین D موجود در ماهی قزل آلا است.