غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه چند نوع دمپختک سنتی

چند نوع دمپختک سنتی به سبکی خوشمزه و بسیار آسان باطعم و عطر فوق‌العاده‌

دمپختک سبزواری

دمپختك سبزواری غذایی بسیار معروف است و در نیشابور ، سبزوار و خراسان طبخ میشود.

مواد لازم

برنج۱كیلو
لوبیا چشم بلبلی۱ پیمانه
عدس۱ پیمانه
لپه نصف پیمانه
پیازپیاز۱عدد
گوشت نیم كیلو
زردچوبه به میزان لازم
دارچینبه میزان لازم
كشمش به میزان لازم
نمك به میزان لازم
فلفل به میزان لازم


طرز تهیه:

ابتدا گوشت را با مواد مناسب مثل برگ بو ، پوست پرتقال ، سیر ، پیاز و سایر افزودنیهای دلخواه نیم پز كنید.حبوبات را جداگانه بپزید و گوشت نیم پز را با آنها مخلوط كنید(مواد اضافی را بگیرید).برنج را در ظرف مناسب به مرحله ابكشی برسانید.حالا مواد و برنج را به صورت لا به لا قرار میدهیم و دارچین روی آنها میپاشیم. و برنج را دم میندازیم.

نكات:

اگر دوست دارید این غذا را به صورت كته استفاده كنید.

در صورت تمایل از گوشت چرخكرده یا قلقلی به جای گوشت تكه ای استفاده كنید یا گوشت را حذف كنید.
به جای لپه میتوانید از ماش استفاده كنید.
اضافه كردن زعفران این غذا را خوشمزه تر میكند.


دمپختک قمی 
دمپختک یا دم‌ پختی یکی از غذاهای سنتی استان قم محسوب می‌شود، که باسالاد شیرازی، پیاله‌ای از ترشی لیته یا ترشی مخلوط و پیاله‌ای از ماست با سبزی‌خوردن، از جمله خوراکی‌هایی هستند که در کنار میل کردن این دمپختک عالی و لذیذ، سرو می‌شوند.

البته گاهی اوقات مردم استان قم، با پختن نیمروی زرده طلایی و قرار دادن آن روی دمپختک، 

مواد لازم 

برنج ۳ پیمانه
بلغور گندم ۱ پیمانه
لپه پخته شده ۱پیمانه
پیاز بزرگ ۲ عدد
زعفران دم کرده دوقاشق
رب نصف ق غ

نمک فلفل سیاه دارچین زردچوبه به اندازه لازم


طرز تهیه 

اول پیاز نگینی شده رو تو قابلمه سرخ کردم رب و ادویه ها رو بهش اظافه کردم تفت که خورد ۸ پیمانه اب ریختم برنج وبلغور لپه رو هم بهش اظافه کردم به جوش که اومد درش گذاشتم شعلش کم کردم تا ابش کشیده بشه ودم بکشه

نکته

میتوانید گوشت چرخ تفت داد ومزه دارش کرد روی برنج باهاش تزیین کردم.


دمپختک محلی استان تهران (به دو روش)

 شماره یک

مواد لازم:

لپه باقالای زرد یک پیمانه
برنج دو پیمانه
زعفران دم کرده نصف پیمانه
پیاز یک عدد
آب، زردچوبه، روغن و نمک به میزان لازم
کره ۵۰ گرم


طرز تهیه:

ابتدا برنج را شسته و خیس می‌کنیم. لپه باقالا را با نمک و آب به مدت ده دقیقه می‌پزیم. سپس پیاز را ریز رنده کرده و همراه زردچوبه سرخ می‌کنیم باقالا را آب‌کش کرده و با برنج داخل قابلمه یا (پلوپز) می‌ریزیم. پیاز سرخ شده، روغن، نمک و کره را درون قابلمه برنج ریخته وقتی آب برنج به جوش آمد زعفران دم کرده را درون آن می‌ریزیم و هنگامی که آب برنج تمام شد دمکنی را گذاشته و زیر گاز را کم می‌کنیم تا برنج کاملا دم بکشد معمولا برای دم کشیدن برنج در حالت کته ۳۰ تا ۳۵ دقیقه وقت لازم است.


 شماره دو

مواد لازم:

برنج: ۲ پیمانه
لپه باقالا یا باقالی زرد یا باقالی دمپختک ۲ مشت پر!
پیاز: ۲ تا بزرگ
نمک و زرچوبه


طرز تهیه

این باقالی زرد رنگ، کوچیک و خشکه و از قسمت حبوبات توی سوپرها میشه تهیه کرد.

برنج رو که توی آب و نمک خیس داده بودم طبق معمول.. پیاز رو خلال و توی روغن طلایی می‌کنیم.. شما اگه دوست ندارین دیده بشه می تونین ریزش کنین پیاز رو. زرچوبه هم می‌زنیم که خوشرنگ بشه پلومون… باقالی‌ها رو که شستم وقتی پیازها طلایی شدن اضافه کردم و یه تفت دادم که له نشن. این باقالی زودی می پزه.. یه لیوان آب ریختم توش و وقتی جوش اومد و نیم پز شد باقالی برنج رو بهش اضافه کردم. آب باید روی برنج رو گرفته باشه ..

میزان آب کاملا به نوع برنجتون بر می گرده و خودتون دستتون میاد.. بهتره از اول آب زیاد نریزین و حین پخت اگه لازم بود اضافه کنین.. میذاریم تا برنج وا شه و آب به خوردش بره کاملا. بعد اطراف برنج رو جمع می‌کنیم وسط تا مثه تپه بشه. موادم خودش روغن داشت و من دیگه روغن اضافی نریختم روش. درش رو گذاشتم و میذاریم دم بکشه.. می تونیم موقع خوردن نیمرو آماده کنیم.


دمپختک خوشمزه شیرازی

مواد لازم

برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
هویج متوسط: ۲ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
کلم برگ: ۱ عدد کوچک
عدس: ۱ پیمانه
سبزی شامل شوید، ریحون، ترخون و جعفری: به مقدار لازم


طرز تهیه 

دمپختک شیرازی خوشمزه برای این کار شما باید در ابتدا پیاز ها را به صورت خلال خرد کرده و سرخ کنید. وقتی کمی نرم شد، زردچوبه را اضافه کنید و تفت بدهید. سیرهای خرد شده را بعد از آن اضافه کنید. هویج را هم اضافه کرده و کمی تفت بدهید.

بعد در ادامه نیز نوبت می رسد به اینکه عدس خیس کرده را به مواد اضافه کرده، نمک و فلفل و ادویه بزنید و حدود دو لیوان آب روی آن بریزید. خوب در ادامه باید کلم برگ را با سبزی به مواد اضافه کرده، اجازه دهید در حدود ۲۵ دقیقه بجوشد. در پایان برنج شسته شده را اضافه کنید. در صورت نیاز نمک اضافه کنید. طرز پخت دمپختک هم به این صورت است که وقتی آب برنج کاملا به خورد برنج رفت، دم کنی را روی برنج بگذارید و زمان بدهید تا برنج دم بکشد، و پس از آن کمی روغن داغ روی برنج بریزید و دمپخت را نوش جان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن