نان

طرز تهیه چند نوع نان طعم دار خانگی

نان طعم دار با سبزیجات و نون پوکاچا ونان پنبه ای و نون زنجبیلی مناسب صبحانه وعصرانه

 

نان سبزیجات

مواد لازم

شیر ولرم ۱۲۰ میلی (نصف لیوان)
پودر خمیر مایه ۶ گرم (۱ ق م)
شکر ۱ ق چ
نمک۱ ق چ
تخم مرغ ۱ عدد
روعن مایع یا زیتون ۲۰ میلی (۲ تا ۳ ق غ)
آرد نانوایی یا آرد شیرینی پزی حدودا ۳۰۰ گرم (کمتر از دو لیوان)


طرز تهیه

قاشق شکر رو با شیر ولرم مخلوط کردمه. پودر خمیر مایه رو اضافه کردمه و درش رو گذاشتمه تا ۱۰ دقیقه به عمل بیاد .
توی یه ظرف دیگه ای تخم مرغ و روغن مایع و نمک و خمیر مایه به عمل اومده و آرد الک شده رو اضافه کرده . میزان آرد خیلی تقریبیه . برای نون ها میزان ارد تقریبیه . و کم کم اضافه بشه تا زمانی که خمیر به دست نچسبه . حواستون هم باشه ارد زیادی نون هاتون رو سفت و سنگین می کنه .

خمیر رو ده دقیقه ورزبدهید  و ۱۰۰ بار روی صفحه کار بکوبید .
بعد داخل یه کاسه تمیز که خیلی جزیی با روغن چرب کردم قرار داده روش رو خوب پوشونده محیط نسبتا گرم قرار داده برای استراحت به مدت یک ساعت . بعد پف خمیر رو گرفته و سبزیحات دل به خواه رو ریخته . هر چی دوست دارید و باب طبعتون و علاقه خودتون هست . می تونید سبزیجات خشک هم بریزید . می تونید لاش پنیر هم قرار بدین . می تونین به غیر از سبزیجات از هر چی که دوست دارید استفاده کنید .
بعد خمیر رو به دلخواه به ۷ الی ۸ چونه تقسیم کردم و توی سینی قرار داده و باز روش رو پوشونده و ۲۰ دقیقه استراحت دوم قرار داده .
و بعد رومال یه زرده تخم مرغ و زعفران رو ترکیب کرده و زدم و در فر ۱۹۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار داده .
یه ظرف حاوی آب هم‌توی فر بزارین تا نون هاتون نرم و لطیف بشه .


نان پنبه ای

نونی بسیار نرم و لطیف و پنبه ای . برای صبحونه و عصرونه 
.

مواد لازم

تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۶۰ گرم (۴ ق غ)
پودر خمیر مایه ۶ گرم (۱ ق م سرپر یا ۲ ق چ)
خامه صبحانه ۷۵ گرم (۲ ق غ)
کره آب شده ۸۰ گرم
شیر ولرم ۸۰ میلی (یک سوم لیوان)
آرد نون فانتزی یا آرد سفید قنادی تقریبا ۳۰۰ تا ۳۷۵ گرم (حدودا ۲ تا ۲ و نیم لیوان)
نمک نصف ق چ


طرز تهیه

داخل شیر ولرم یک قاشق چایخوری شکر ریخته و مخلوط کرده و بعد پودر خمیر مایه رو بهش اضافه کرده و در ظرف رو قرار دادتا ده دقیقه تا به عمل بیاد .
داخل ظرف بزرگتری یه تخم مرغ رو کمی با چنگال زده ، کره آب شده ، شکر ، خامه ، نمک رو اضافه کرده . خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریخته و مخلوط کرده . آرد رو الک کرده و داخلش ریخته. میزان آرد خیلی تقریبی هست کم کم بریزیدو شروع کنید خمیر رو به ورز دادن . آرد تا جایی که خمیر به دست نچسبه . این جا خیلی مهمه وقتی ارد زیادی اضاقه بشه لطافت نون رو می گیره نون رو سنگین می کنه و سفت میشه و حتی نونتون زود بیات میشه .

ده دقیقه ورز بخوره یا یکی دو دقیقه ورز بدین و ۱۰۰ بار روی صفحه کار بکوبین .
داخل ظرف تمیز که خیلی کوچولو کف و دیواره اش چرب کرده قرار داده. روش رو خوب بپوشونید و توی محیط نسبتا گرم قرار داده  .
بعد استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفته.
طرح دادن و پیچیدنش دل به خواهی هست به شش تا چونه تقسیم کرده و به این روش توی ظرف چیده.
دوباره روش پارچه تمیز انداختم و حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه استراحت دوم داشته باشه
توی این مدت فر رو روشن کرده .
برای رومال هم یه زرده تخم مرغ و یه کم خامه و و زعفران غلیظ رو با هم مخلوط و با قلمو رومال زدم .
توی فر ۱۹۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه قرار دادم .
یه ظرف حاوی آب هم در فر قرار دادم تا رطوبت ایجاد بشه و به نرمی و لطافت کمک کنه .


 نون پوکاچا یا پوغاچا یا پواچا 

مواد لازم

سفیده تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۱۰۰ میلی (حدودا یک سوم لیوان)
ماست ۷۵ گرم (حدودا ۳ ق غ سر پر)
آب ولرم ۶۰ میلی (حدودا یک چهارم لیوان)
آرد سفید حدودا ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم (حدودا دو لیوان تا دو و یک سوم لیوان)
شکر ۱ ق چ
پودر خمیر مایه ۴ گرم ( ۱ ق م )
نمک نصف ق چ

برای مواد میانی ( پودر گردو ۴ ق غ و پنیر خامه ای ۱۰۰ گرم و سبزیجات معطر تازه یا خشک به میزان دلخواه) (میزان این مواد دل به خواهی)


طرز تهیه

شکر رو با آب ولرم کمی مخلوط کرده . پودر خمیر مایه رو اضافه کرده و گداشته ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد .
توی یه ظرف دیگه سفیده تخم مرع رو کمی با چنگال زده و بعد روغن و ماست و نمک رو اضافه کردهو بعد خمیر مایه به عمل اومده رو ریخته . آرد رو کم کم اضافه کرده و شروع کنید به ورز دادن آرد تا جایی اضافه میشه که خمیر به دست نچسبه خمیر نرم و لطیفی هست ارد زیاد خیلی نریزین . خمیر رو سنگین نکنید . حدودا ده دقیقه ورز دادم و داخل طرف تمیز خمیر رو قرار داده و

روش رو پوشونده یه ساعت توی محیط نسبتا گرم استراحت داشته باشه .
بعد از استراحت با مشت پف خمیر رو گرفته و خیلی کم ورز دادهبه ۸ قسمت تقسیم کرده.
هر چونه رو تقریبا ۶۵ تا ۷۰ گرم شد .
البته هر اندازه که دوست داشته باشید می تونید درست کنید و در سایز بزرگتر و تعداد کمتر .
هر چونه رو به شکل بیضی کف سطح باز و پهن کرده .
مواد میانی رو با هم ترکیب کرده سبزیجات خشک ریخته (ترکیب نعنا و ریحان و مرزه و شوید و تره شاید چند تا سبزی دیگه هم باشه هر نوع سبزی ای که دوست دارید یا حتی یک نوع هم می تونید و حتی تازه هم می تونید)
از مواد میانی وسط خمیر قرار داه و پیچیده .
داخل سینی فر قرار داده و بعد روش رو با کارد کمی طرح زده.
دوباره روش یه پارچه تمیز کشیدم ۲۰ دقیقه استراحت دوم داشته باشه .
فر رو از یه ربع قبل گرم کردم . رومال هم به زرده تخم مرغ و و زعفران و ۱ ق چ شکر رو مخلوط و رومال زده. کمی کنجد هم پاشیده
در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه قرار دادم . یکی دو دقیقه هم آخر کار گریل بالا رو روشن کرده که نون ها روش طلایی تر بشه .
ظرف حاوی اب هم از ابتدا داخل فر قرار داده تا رطوبت ایجاد بشه و نون ها نرم و لطیف باشن .


نان زنجبیلی

یه نون بسیار خوشمزه و عالی و پرطرفدار اگراز طعم زنجبیل رو دوست ندارن می تونن حذف کنن ، اگر دوست دارن شکرش و شیرینیش زیاد بشه می تونن سه چهار قاشق شکر بریزین 
بخواین بدون فر درست کنن توی تابه روی گاز یا توی فر دست ساز می تونن درست کرد.

مواد لازم

آرد تقریبا ۳۷۵ گرم (حدودا ۲.۵ لیوان) ( فرقی نداره آرد گندم نانوایی یا آرد سفید قنادی )
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ولرم ۱۲۰ میلی (نصف لیوان)
ماست ترجیحا پرچرب یا خامه ای ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
کره ۲۵ گرم
روعن مایع ۶۰ میلی (۱/۴ لیوان)
پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ ق م)
شکر ۱ ق غ
نمک ۱ ق چ
زنجبیل ۱ تا ۲ ق غ


طرز تهیه

داخل ظرفی شیر ولرم و شکر رو مخلوط کرده ، پودر خمیر مایه رو ریخته توشکمی هم زده، در ظرف رو گذاشته تا خمیر مایه به عمل بیاد ، حدود ۱۰ دقیقه .

داخل یه ظرف بزرگ تخم مرغ رو شکسته و کمی زده تا از لختگی در بیاد . کره و ماست هم از قبل توی محیط قرار بگیره.
کره ، روغن مایع ، نمک ، ماست ، زنجبیل رو بهش اضافه کرده . خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریخته.

آردرو الک کرده و کم کم به مواد اضافه کرده . این خمیر چسبندگی داره و نباید چسبندگیش رو با اضافه کردن آرد برطرف کنیم ، باید چسبندگی رو با ورز دادن برطرف بشه و الا بعد از پخت این نون خشک میشه . خوب ورز داده ، صد بار هم خمیر رو کوبیده.
خمیر رو داخل طرف تمیز گذاشته و روش رو خوب پوشونده توی جای نسبتا گرم به مدت یک ساعت استراحت کنه .

بعد از استراحت پف خمیر رو با ورز دادن گرفته . از خمیر چونه هایی برداشته ، و با کف دست روش فشار داده و به شکل گرد در آورده ، میتونین با قالب هم کاتر بزنین .
بعد این خمیر های گرد رو داخل سینی فر چیده، با یه قالب گرد مثل در نوشابه روش مهر زدم . روی خمیر ها رو با یه پارچه پوشونده و گذاشته ۲۰ دقیقه استراحت کنه .

بعد از استراحت روی نون ها رو با یه زرده تخم مرغ و زعفران و یه ق م شیر رومال زده.
نون ها رو توی فر ۱۸۰ درجه که از یه ربع قبل فر رو روشن کرده به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار داده .
در ضمن ظرف حاوی آب هم درون فر فراموش نشه که باعث رطوبت میشه و نون ها خشک نمیشن .

 

.
.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن