آش و سوپ

چند نوع آش .سوپ مخصوص پاییز

دستور پخت آش وسوپ بسیار خوشمزه مناسب فصل پاییز سوپ_ازوگلین ترکیه  گوشت و لوبیا:اصفهانی

سوپ_ازوگلین ترکیه

مواد لازم

آب مرغ : ۶ ليوان

دال عدس ۱۰۰گرم

برنج معطرخردشده یک پیمانه سرخالی

بلغور گندم :۶۰گرم

پياز : ۱ عددبزرگ رنده شده

رب گوجه فرنگی: ۳ق غ

کره ۲۵گرم

نعناع : ۱ق غ

نمك و فلفل و فلفل قرمز به ميزان دلخواه


طرز تهیه

برنج وبلغورودال عدس رو نیم ساعتی خیس کنید.

در يك قابلمه پيازرو تفت مي دهيم تا نارنجی شودو بعد رب گوجه فرنگی و کره رو اضافه وكمي تفت مي دهيم آب مرغ روبه قابلمه اضافه میکنیم و وقتي جوش آمد دال عدس ، بلغور گندم ، برنج و نمك را اضافه مي كنيم ،

فرصت میدهیم و حرارت رو کم میکنیم تامواد كاملا بپزد بطوري كه له شوند ، حواسمون باشه ته نگیره،گاهی هم بزنیمبعد از پخت كامل مواد ، در يك تابه كوچك نعنا و فلفل قرمز را تفت مي دهيم و به سوپمان اضافه مي كنيم و زير گاز را خاموش مي كنيم و در قابلمه را مي بنديم و مي گذاريم ۵ دقيقه سوپمان در اين حالت بماند ، #سوپ آماده سرو است . مي توانيم روي سوپ را با كمي نعناع خشك و فلفل قرمز تزئين كنيم .وبا آبليموتازه سرو کنیم.


 گوشت و لوبیا:اصفهانی

مواد لازم

گوشت (ترجیحا گوشت دنده چرب) : ۸۰۰ گرم

لوبیا سفید : دولیوان

سبزی گوشت و لوبیا ( شامل تره, جعفری وکمی شنبلیله) : یه کیلو

برنج : .یه استکان

نمک فلفل وزردچوبه و ادویه : به مقداری لازم


طرز تهیه

اول گوشت رو با لوبیا وپیازوزردچوبه نیم پز کنید(کف روی گوشت رو بگیرید).
بعد سبزیا را (که نباید خورد شده باشند) به همراه برنج اضافه کرده تا وقتی که برنج لعاب بندازه .
بهتر است که نمک و ادویه و فلفل رو آخر اضافه کنید تا گوشتش خوب پخته بشه. آخر دست موادرواز آبش جدا
وبا گوش کوب می کوبید تا حسابی کش بیاد.و آب غذا را جداگانه در کنارش سرو کنید.

نکاتی برای پخت گوشت و لوبیا:

 در صورت دلخواه می توان هنگام اضافه کردن برنج یک سیب زمینی متوسط نیز اضافه کرد باعث می شود کشدارتر شود.
 در این غذا سبزی نباید ریز شود، فقط ساقه های جعفری و شنبلیله را گرفته و در صورت نیاز تره را ۲ الی ۳ قسمت کنید.
 می توان شنبلیله خشک (یک قاشق بریزید


حلیم

مواد لازم

گندم(ترجیحا پوست کنده) یک کیلوگرم

گوشت(ترجیحا بوقلمون)۷۰۰گرم

آب قلم (استاک)به مقدار لازم

نمک به مقدار لازم(خیلی کم)

روغن حیوانی یا کره آب شده به مقدار لازم

شکر و دارچین و کنجد به مقدار لازم برای تزیینات


طرز تهیه

اولین کارخیس دادن گندم هست. گندم پوست کنده در همه سوپر مارکتها موجوده ولی اگر در دسترستون نیست میتونید از گندم با پوست استفاده کنید و در مراحل پختن که پوست انداخت اون رو باکمک صافی از ظرف خارج میکنیم.

گوشت بوقلمون رو با یک پیازدرشت ویک حبه سیر کمی نمک و فلفل سفیدو تخم گشنیز بپزید .(با آبش گندم رو بپزید و گوشتو رو ریش ریش کنید)

گندم رو چند ساعتی خیس میکنیم. و چندبار آبشو عوض میکنیم.اینطوری آب کاملا به بافت گندم رفته و از لحاظ گوارش نیز بهتره خورده میشود گندم رو با آب گوشت وقلم در قابلمه ی بزرگ روی حرارت میذاریم و بعد از جوشیدن میگذاریم روی حرارت ملایم کامل بپزه.

(اگر گنجایش قابلمه شما کم باشد نمی‌تونید درشو ببندید وسر میرود)حداقل سه ساعت زمان لازم داره تا بپزه. در حین پخت هم باید هر از گاهی هم بزنیم .سپس گوشت رو اضافه میکنیم از اینجا به بعد مرتب هم می‌زنیم چون گوشت به ته قابلمه میره و حلیم ته میگیره اونقدر هم زدن رو ادامه میدیم که وقتی کاملا پخت تنگ آب بوده و به شکل پوره در اومده باشه.البته اگر مخلوط کن برقی یا گوشتکوب برقی دارید به راحتی میتونید صاف و یکدستش کنین.
بعداز یکدست شدن مرتب بازهم هم بزنید بحدی که حلیم شما غلظت پیداکرده
زمان سرو هم با کره و دارچین و شکر و کنجد تزیین کنید .


 سوپ نارنجی.

مواد لازم

.یک عددپیاز درشت رنده شده

سه حبه سیر خردکرده

کدو تنبل پاک و شسته و خردشده به میزان دلخواه

دو لیوان آب

خامه یک پاکت

نمک  فلفل به میزان لازم


طرزتهیه

این سوپ گرم و شیرین درواقع نوعی از پتاژها محسوب میشه.پیاز درشت رنده شده را تفت دهید وسیر خردکرده را به پیاز اصافه کنید ووقتی طلایی رنگ شدند تقریبا یه کاسه کدو تنبل پاک و شسته و خردشده را بهش اصافه و بعدازاینکه تفت داده شد دو لیوان آب را با کمی نمک به مواداضافه ودرب ظرف را ببندید تقریبا ۲۵ دقیقه کافیه تا پخته و به خورد هم بروند بعداز این مدت فلفل سفید فراوان بزنید و مرتب همش بزنید و اگر دوست دارید دو ق شکر اضافه کنید و با گوشتکوب برقی کاملا یک دستش کنید در ظرف سرو کشیده و خامه را اضافه کنید .


آش_عدس_وگشنیز

مواد لازم

عدس یک و نیم پیمانه خیس خورده

برنج سه چهارم پیمانه خیس خورده

سبزی آش ۲ ق غ وگشنیز ۴۰۰گرم خردشده

آب گوشت یاقلم

پیاز بزرگ دوعددیکی برای داخل آش یکی پیازداغ برای روی آش

سیر ۳ حبه

زردچوبه ، نمک ، فلفل به میزان لازم

کشک یا ماست به میزان لازم

نعنا داغ ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری


طرز تهیه

عدس را بذارین با مقداری آب چند دقیقه ای بجوشه تارنگ بدش بره وابشو عوض کنیدو بعد بذارید بپزه وقتی عدس نیم پز شد،  برنج را بهش اضافه کنید و بذارین برنج هم بپزه ، آب گوشت یا قلم رو اضافه کنیدو سبزی را هم اضافه کنید و بذارین آش روشعله بسیار کم جا بیفته بعد  گشنیز اضافه کتید
پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن تفت بدین، سیر را له کنید و به پیازها اضافه کرده و تفت بدین ، زردچوبه را هم اضافه کنید و تفت بدین. این پیازها را به آش اضافه کنید . یک ربع قبل از اینکه آش را بردارین بهش به میزان دلخواه کشک اضافه کنید ( اگه سرما خوردین کشک نریزین ، ماست بزنید
کشک را حتما قبل از استفاده ۲۰ دقیقه بجوشونید .
بعد از اینکه آش پختش کامل شد و جا افتاد بریزین توی ظرف مورد نظرتون و روش را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید. این آش چون برنج داره گاهی هم بزنید تا نگیره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن