غذاهای محلی و سنتی

چند نوع خورش فصل پاییز

طرز تهیه چند نوع خورش خوشمزه ولذیذ مناسب فصل پاییز

خورش بامیه و بادمجان

مواد لازم

گوشت ۲۵۰ گرم

بامیه ۱۵۰ گرم

بادمجان ۴ تا ۵ عدد قلمی

گوجه فرنگی ۲ عدد

پیاز ۱ عدد بزرگ

سیر ۲ حبه

نمک و فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم

رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری

غوره در صورت تمایل ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری


طرز تهیه

۱. پیاز را خرد کنید و تفت دهید. سیر را اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. وقتی گوشت سرخ شد، رب گوجه را اضافه کنید و زردچوبه بزنید. کمی آب اضافه کنید تا گوشت پخته شود.

۲. بادمجان ها رو پوست بگیرید، نمک بزنید و بشویید و سرخ کنید تا طلایی شوند.

۳. گوجه ها را ۴ قسمت کنید و به خورش اضافه کنید.

۴. بامیه ها را پاک کنید و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.

۵. بادمجان ها را هم اضافه کنید و نمک و ترشی خورش رو هم اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه دیگه بپزید و بعد از روی حرارت بردارید.


خورش به آلو

مواد لازم

آلو خیس شده ۲۵۰ گرم

لپه ۷۵ گرم

پیاز ۱ عدد

گوشت خورشی ۴۰۰ گرم

زعفران ساییده و دم شده ۱ قاشق سوپخوری

به خرد شده ۵۵۰ گرم

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری

شکر ۳ قاشق سوپخوری

آب لیمو ترش ۲ قاشق سوپخوری

فلفل و نمک و زردچوبه و روغن به میزان لازم


طرز تهیه

۱. آلو را به مدت ۱ ساعت خیس کنید.

۲. لپه را خیس کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه پیاز را با روغن تفت دهید و گوشت ر اضافه کنید و تفت دهید. لپه را آبکش کنید. با گوشت و پیاز تفت دهید و زردچوبه بزنید و آب اضافه کنید. زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.

۳. به و رب گوجه را جدا تفت دهید و در نیم ساعت آخر پخت به همراه آلو به خورش اضافه کنید.

۴. شکر، آب لیمو و نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.


خورش بامیه

مواد لازم

گوشت گوسفندی نیم کیلوگرم

بامیه نیم کیلو

پیاز ۲ عدد

تمر هندی نصف بسته

نمک و فلفل و زردچوبه


طرز تهیه

۱. گوشت را با پیاز و روغن تفت دهید. کمی زردچوبه و ادویه اضافه کنید و آب بریزید تا گوشت با حرارت کم پخته شود.

۲. جداگانه کمی روغن در تابه بریزید و رب را تفت دهید.

۳. بامیه ها را که قبلا بلانچ کرده اید را به رب اضافه کنید و تفت دهید و در نیم ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید.

۴. شیره تمر هندی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.


قلیه کدو حلوایی

مواد لازم:

لوبیا قرمز۵۰ گرم
ماش۱۵۰ گرم
کدو حلوایی پوست کنده ۳۵۰ گرم
روغن۱۰۰ گرم
پیاز سرخ شده۳ قاشق سوپخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
شکر۱۰۰ گرم
دارچین۱ قاشق مرباخوری
گردو و پودر نارگیل به میزان لازم


طرز تهیه

۱. لوبیا قرمز و ماش را شب قبل خیس کنید. ابتدا لوبیا را بپزید، نیم پز که شد ماش را اضافه کنید تا کاملا هر دو پخته شود.
۲. کدو حلوایی را پوست بکنید و در مقداری روغن سرخ کنید.
۳. تمام مواد پخته شده را همراه با پیاز سرخ کرده، نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری آب در ظرفی بریزید و در آن را بگذارید تا کاملا پخته و له شود.
۴. شکر و د. ارچین را اضافه کنید و بعد از چند جوش هنگامی که غذا جا افتاد در ظرف مورد نظر بکشید و با مقداری گردو و نارگیل پودر شده تزئین کنید و با نان میل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن