آشپزی ملل

طرز تهیه انواع فلافل خوزستانی عربی و لبنانی

دستورپخت انواع فلافل به همراه نكات مهم خوشمزه تر شدن آن با سس مخصوص

فلافل خوزستاني
مواد لازم:

نخود خيس شده ۲۵۰ گرم
پياز يك عدد بزرگ
سير ۳ حبه
رب گوجه فرنگي يك قاشق مربا خوري
سيب زميني آب پز ۱ عدد كوچك
ادويه كار ي۲ قاشق چايخوري
فلفل و نمك و زردچوبه به ميزان دلخواه


طرز تهیه:

ابتدا نخود را به همراه پياز و سير چرخ كرده (نخود چرخ شده بايد كمي زبر باشد)سپس سيب زميني رنده شده و رب گوجه و تمام مواد باقيمانده را به مايه نخود اضافه نموده و خوب ورز ميدهيم . لازم بذكر است قبل از سرخ كردن فلافل مقداري كمي آب اضافه كرده تا مايه نسبتاٌ نرمتر شود با اين كار فلافل ترد خواهد شد.

نكات مهم :
۱- هيچوقت به مايه فلافل تخم مرغ اضافه نكنيد زيرا طعم واقعي فلافل را از بين ميبرد و مانند كتلت خواهد شد .
۲- براي خوشمزه تر شدن فلافل از فلفل به ميزان بيشتري استفاده شود .
۳- ميتوان بجاي رب گوجه از يك عدد گوجه فرنگي رنده شده استفاده كرد .
۴- براي سرخ كردن از ظرف كوچك و گود استفاده شود براي صرفه جويي در روغن و سرعت پخت و شعله اگر كم باشد فلافل شما نيز مغز پخت خواهد شد .


فلافل عربی
مواد لازم

نخود خیس شده ۵۰۰ گرم
سیر ۴ حبه
آرد نخودچی۲ ق غ
نمک ،فلفل ، ادویه ی دلخواه به میزان لازم


طرز تهيه

نخود رو ۲۴ ساعت تو آب بگذاريد تا خیس بخوره وقتی که آبش رفت به همراه چند حبه سير ۲-۳ بار چرخ كنيد ، براي نیم کیلو نخود ۲-۳ قاشق آرد اضافه كنيد و نمک و کاری و زنجبیل و فلفل قرمز هر قدر که دوست دارید.
بعد تو یه ظرف روغن ریختم در حدی که روی فلافلا رو بگیره.
وقتی روغن حسابی داغ شد به اندازه ی یه قاشق از مواد برداريد و در روغن سرخ كنيد.


فلافل لبنانی
مواد لازم

۳۸۰ گرم باقلای خشک
۳۸۰ گرم نخود
۲ حبه درشت سیر کوبیده
یک عدد درشت پیاز( ریز خرد شده)
۴ عدد بزرگ پیازچه( ریز خرد شده)
یک عدد( ریز خرد شود) فلفل سبز قلمی تند
یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
۳ قاشق غذاخوری آرد
یک فنجان جعفری خرد شده
یک قاشق مرباخوری پودر تخم گشنیز
۵/۱ قاشق مرباخوری پودر زیره سبز
به اندازه لازم نمک و فلفل


طرز تهیه:

باقلا و نخود را از قبل خیس می کنیم. باقلا و نخودهای خیس خورده را پوست می کنیم و با گوشت کوب یا خردکن برقی به طور کامل خرد می کنیم. سپس سیر، پیاز، پیازچه و بقیه مواد را اضافه کرده و دوباره له می کنیم تا نرم شود و می گذاریم یک ساعت بماند.
در آخر گلوله هایی به اندازه گردو از مخلوط این مواد بر می داریم و به صورت شامی های گردی در می آوریم. آن گاه در یک سینی می چینیم و می گذاریم یک ربع دیگر بماند. سپس در روغن فراوان سرخ می کنیم تا طلایی شود.

توجه:
– باقلا و نخود از شب قبل خیس شود.
– در تهیه این غذا می توان فقط از نخود استفاده کرد که در این صورت مقدار نخود دو برابر می شود.


فلافل بندری
مواد لازم

تخم مرغ ۱ عد
سیب زمینی ۱ عدد
نخود یک فنجان
فلفل یک چهارم قاشق سوپخوری
فلفل قرمز قدری


طرز تهيه:
۴۸ ساعت نخود را در آب خیس کنید، البته مرتب آب آن را عوض کنید تا لیز نشود. بعد آن را با سیب زمینی چرخ کرده و نمک و فلفل قرمز را به آن اضافه کرده خوب مخلوط کنید. بعد از آن تخم مرغ را به آن اضافه کرده و باز هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید و بعد آن را به صورت گرد گرد در آورده و در روغن سرخ کنید.


فلافل(به صورت دیگر)
مواد لازم:

نخود ۵۰۰ گرم
تخم مرغ ۳ تا ۴ عدد
گشنیز ۲۵۰ گرم
زیره ی كوبیده ۱ قاشق سوپخوری
فلفل قرمز كوبیده ۱ قاشق چایخوری
آرد گندم ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
آبلیمو ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
روغن مایع برای سرخ كردن به مقدار لازم
نمك به قدر كافی


طرز تهیه:

نخود را بپزید. (بهتر است نخود را قبلاً خیس كنید تا زودتر بپزد، در هر حال نخود باید كاملاً پخته شود و آبش به خورد آن برود).

سپس آن را در حالی كه هنوز گرم است چرخ كنید تا كاملاً مانند پوره نرم و لطیف شود.

گشنیز را تمیز كرده و بشویید و در صافی بریزید.

وقتی آب گشنیز كشیده شد آن را ریز خرد كنید. تخم مرغ ها را با زیره و كمی نمك و فلفل قرمز یا فلفل سیاه داخل پوره نخود بریزید و مایه را خوب مخلوط كنید.

توجه: در صورت استفاده از فلفل سیاه یك قاشق چایخوری زعفران هم در كمی آب جوش حل كرده به كار ببرید.

بعد گشنیز را ریخته، به هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.

مقداری روغن مایع را در تابه ی مناسبی بریزید و آن را داغ كنید تا حدی كه دود نكند.

از مایه ی تهیه شده گلوله هایی به اندازه ی یك تخم مرغ جدا كرده و سرخ كنيد.


طرز تهيه سس مخصوص فلافل

پودرانبه ۲ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

سرکه ۴/۱ پیمانه

آب به میزان لازم

نمک وفلفل به میزان لازم

رب گوجه فرنگی – پودرانبه- سرکه- نمک وفلفل رادرظرفی ریخته کم کم آب اضافه کرده به حدی که بصورت سس رقیقی شود،سپس روی حرارت قرارداده تا بجوشد و مقداری غلیظ شود

نكات خوشمزه تر شدن فلافل

_ بهترین ادویه این غذا زیره است. شما می توانید از زیره سبز یا سیاه استفاده کنید. درصورت تمایل کمی نعناع خشک اضافه کنید.

هنگام چرخ کردن نخودها، بهتر است مایه زیاد شل نباشد؛ زیرا باعث باز شدن فلافل می شود و اندازه دانه ها باید کمی درشت تر از اندازه شکر باشد.

_ اگر مطمئن نیستید فلافل هنگام پخت از هم نمی پاشد به مایه آن تخم مرغ اضافه کنید.

_ چاشنی فلافل ترشی انبه یا بادمجان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید