ته چین گوجه فرنگی
مواد لازم:
برنج ۷۵۰ گرم (۵ پیمانه)
کره ۶۰ گرم
سینه مرغ پخته شدهخلالی خرد کرده ۵۰۰ گرم
قرص عصاره مرغ ۱ عدد
ادویه کاری ۱ قاشق چایخوری
قارچ ورقهای خرد کرده ۴۰۰ گرم
ماست چکیده ۲۰۰ گرم
زعفران حلکرده ۴ قاشق سوپخوری
روغن مایع ۱۵۰ میلیلیتر (حدود دوسوم پیمانه)
نمک و فلفل به میزان لازم
زردهی تخممرغ ۴ عدد
فیله گوجهفرنگی رنده کرده ۷-۸ عدد
طرز تهیه
برنج را در قابلمه حاوی آب و نمک بپزید و آبکشی کنید. نیمی از کره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آنگاه سینه مرغ، قرص عصاره مرغ و ادویهکاری را بیفزائید و تفت دهید تا مرغ، طلائیرنگ شود.
حالا قارچ را بیفزائید و حرارت را زیاد کنید تا قارچ نرم شود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید. اکنون ماست، زعفران، روغن، نمک، فلفل و زرده تخممرغها را در کاسه مناسبی بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا مایه صاف و یکدستی حاصل شود.
آنگاه برنج پخته را به این مخلوط بیفزائید و هم بزنید. اینک کف ظرف نسوز را با کره چرب کنید و یکچهارم از مخلوط برنج را در آن بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
حالا قدری از مایه مرغ و قارچ روی برنج بریزید و رویش را با اندکی از مخلوط برنج بپوشانید. سپس روی آن گوجهفرنگی بدهید و به همین ترتیب لایههای برنج، مرغ و قارچ و گوجهفرنگی را تکرار کنید. به گونهای که آخرین لایهی تهچین، گوجهفرنگی باشد.
حالا باقیمانده کره را خرد کنید و روی تهچین بچینید. اکنون روی ظرف را با فویل بپوشانید و چند جایش را سوراخ کنید تا بخار تهچین خارج شود. اینک تهچین را به مدت تقریبی یکونیم ساعت در فر گرم کرده با دمای ۱۸۰درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد و طلائی رنگ شود.
تهچین قارچ و بادمجان گیاهی
موادلازم
۲ فنجان برنج باسماتی
۲ زرده تخم مرغ
سه چهارم فنجان ماست یونانی یا چکیده
زعفران دم کرده: یک چهارم قاشق غذاخوری زعفران خشک – کمی شکر – ۳ قاشق غذاخوری آب
مواد داخلی:
۳ بادمجان متوسط
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
روغن زیتون
۳ قاشق غذاخوری کره
یک پیاز متوسط ریز خرد شده
۴ عدد قارچ بزرگ خرد شده
یک دوم قاشق غذاخوری پودر هل
یک دوم قاشق غذاخوری دانه زیره
مواد تزئینی روی تهچین:
یک قاشق غذاخوری کره
۲ قاشق غذاخوری قارچ پخته شده
خلال پسته
دو قاشق زرشک
یک قاشق شکر
طرز تهیه
ابتداد برنج را می شوییم و در یک کاسه بزرگ با آب و نمک اجازه میدهیم ۱۵ دقیقه خیسانده شود. در یک قابلمه اجازه دهید آب بجوشد و ۲ قاشق چای خوری نمک اضافه کنید و برنج خیسانده شده را اضافه کنید. اجازه دهید برنج پخته شود، سپس آن را کنار بگذارید.
کمی پودر زغفران را درون زعفران ساب بریزید و یک قاشق شکر بریزید و خوب بسابید. پودر که شد درون یک فنجان با کمی آب ولرم کنار بگذارید تا رنگ بگیرد.
بادمجانها را ورقه ورقه کنید و روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید. روی بادمجانها روغن زیتون و نمک بریزید. حدود ۲۵ دقیقه درون فر با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت قرار دهید.
دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را با یک قاشق کره در یک تابه بریزید و پیازهای خلالی را به آن اضافه میکنیم. قارچها را به تابه اضافه میکنیم، همراه با نمک، فلفل و پودر هل. در آخر پخت هم زیره را به مواد اضافه میکنیم.
در یک کاسه، زرده های تخم مرغ را با ماست، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید. برنج را با این موادی که درست کردید مخلوط کنید. مراحل آماده سازی تمام شد. حالا باید لایه لایه برنج، قارچ و بادمجان بریزید.
در ظرفی که میخواهید ته چین گیاهی درست کنید یک قاشق کره در ته ظرف بمالید. اولین لایه و آخرین لایه را برنج بریزید. ظرف را با فویل بپوشانید و تا زمانی که طلایی شود یا روی اجاق گاز یا درون فر قرار دهید.
زرشک را با کره تفت دهید و کمی شکر اضافه کنید. حالا میتوانید خلال های پسته را نیز اضافه کنید و از این مواد برای تزیین ته چین گیاهی خود استفاده کنید.