غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه دو نوع خورش آلبالو با کوفته قلقلی و مرغ

خورش آلبالو یکی از رایج‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای فصل است.

مواد لازم خورش آلبالو با مرغ

آلبالو بدون هسته ۲۰۰ گرم
سینه مرغ بدون استخوان ۳۰۰ گرم
لواشک آلبالو ۶۰ گرم
شکر ۴ قاشق سوپخوری
پیاز ۱ عدد
کره به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل قرمز به میزان لازم
خلال پسته برای تزئین به میزان لازم


طرز تهیه 

هسته آلبالوها را گرفته، در یک ظرف لعابی با شکر مخلوط کرده و به مدت ۴-۳ ساعت در یخچال قرار دهید.
سپس آلبالوها را با همان ظرف لعابی روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند و شیرین شود.

سینه مرغ بدون استخوان را به صورت بند انگشتی خرد کرده و در کمی روغن به مدت ۱۰-۶ دقیقه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
پیاز داغ را به مرغ اضافه کرده و کمی با هم تفت دهید، سپس نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
۲ الی ۳ لیوان آب به مرغ اضافه کنید، پس از اینکه به جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزد.

آلبالوهای شیرین شده را از صافی رد کنید، آب آن را جدا کرده و دانه های آلبالو را با کمی کره تفت دهید.
آلبالوهای تفت داده شده را به مرغ اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
لواشک را در آب جوش حل کرده و از صافی رد کنید تا مطمئن شوید کاملا در آب جوش حل شده، سپس آب آلبالو را به آن اضافه کنید تا به صورت سس درآید.
سس را به خورش اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
بعد از حدود ۳۰ دقیقه خورش آماده است، آن را از روی حرارت برداشته، در ظرف مناسب بکشید و با خلال پسته تزئین کنید.


مواد لازم خورشت آلبالو با گوشت قلقلی :

آلبالو بدون هسته ۲۰۰ گرم
شکر ۲ قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
کره مقداری
پیاز ۱ عدد
سبزی تازه معطر (جعفری ، نعنا ، ریحان) ۳ قاشق مرباخوری
نمک – فلفل – زردچوبه به میزان لازم
لواشک آلبالو ۶۰ گرم
خلال پسته برای تزیین
روغن به میزان لازم


طرز تهیه 

آلبالوهای بدون هسته را در قابلمه‌ای با شکر مخلوط کرده، روی حرارت بگذارید تا یکی دو جوش بزند و آلبالوها کمی شیرین شوند، بعد از روی حرارت بردارید. لواشک را تکه‌تکه کرده و در مقداری آب بخیسانید.

پیاز را پوست کنده و رنده کنید. گوشت چرخ‌کرده را همراه پیاز مخلوط کرده و ورز دهید. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و مخلوط کنید.

به مایه گوشت سبزی‌های معطر ریز خرد شده را اضافه کرده و خوب با مواد دیگر مخلوط کنید و ورز دهید. از مایه گوشتی به اندازه یک گیلاس برداشته و در کف دست قلقلی کنید.

همه مایه گوشت را به همین صورت به شکل کوفته قلقلی‌های ریز درآورید و کنار بگذارید. در قابلمه‌ای کمی روغن یا کره ریخته و روی حرارت بگذارید. بعد از داغ شدن روغن کوفته‌ قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید.

در این فاصله لواشک‌ها را خوب در آب جوش حل کرده و صاف کنید. چند بار از صافی رد کنید تا همه تکه‌های لواشک‌ها در آب جوش حل شده و به شکل سس درآید. حالا این سس را به قابلمه‌ای که کوفته‌ها را در آن سرخ کردید اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.

آلبالوهای شیرین‌شده را از صافی رد کنید. آب آنها را به قابلمه خورشت اضافه کرده و دانه‌های آلبالو را با مقداری کره تفت دهید و بعد به مواد اضافه کنید. بعد از حدود ۸-۱۰ دقیقه که خورشت جوشید، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر ریخته و با خلال‌های پسته تزئین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید