آشپزی ملل

طرز تهیه چند نوع غذا سنتی ترکیه

دستور پخت غذا های سنتی ترکیه بسیار خوشمزه ومتنوع و لذیذ

کوفته کادوئی ترکی

مواد لازم:

گوشت چرخ‌كرده: ۴۵۰ گرم
پياز متوسط: يك عدد
تخم‌مرغ: يك عدد
پنير پيتزا: ۱۰۰ گرم
جعـفري: ۱۰۰ گرم
نمك: يك قاشق چايخوري
فلفل سياه: نصف قاشق چايخوري
سيب‌زميني: سه عدد
خمير ميل‌فوي: ۲۰۰ گرم
زرده تخم‌مرغ: يك عدد
روغن: به ميزان لازم


طرز تهيه

پياز را رنده نموده و با گوشت چرخ‌كرده، تخم‌مرغ، جعفري ساطوري شده، پنير پيتزاي رنده شده، نمك و فلفل مخلوط كرده و كاملا ورز مي‌دهيم تا مواد چسبنده شوند.

مواد گوشتي را به ۱۰ قسمت تقسيم نموده و با دست به شكل همبرگرهاي كوچك در آورده و در تابه به همراه كمي روغن در حد بسته شدن گوشت، آنها را سرخ مي‌كنيم. سيب‌زميني‌ها را پوست گرفته، سپس حلقه‌‌حلقه نموده و در تابه تفت مي‌دهيم.

خمير ميل‌فوي را با وردنه باز نموده و به صورت نوارهايي به عرض يك سانتي‌متر برش زده و هر چهار نوار خميري را به صورت علامت جمع (+) قرار داده، يك حلقه سيب‌زميني سرخ شده روي آن مي‌گذاريم. سپس يك عدد همبرگر روي آن قرار داده، خميرها را به روي همبرگر برمي‌گردانيم و آنها را به صورت پشت و رو در سيني فر چرب شده قرار مي‌دهيم. زرده تخم‌مرغ را روي خميرها ماليده و سيني را در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتي‌گراد به مدت ۲۰-۱۵ دقيقه مي‌گذاريم تا خمير طلايي رنگ شود.


پیده غذای ترکیه ای

مواد لازم براي داخل خمير

آرد گندم ۳ ليوان
مايه خمير ۱ قاشق غذاخوري
شكر ۱ قاشق مرباخوري
آب ولرم ۱ ليوان
نمك ۱ قاشق چايخوري
مواد لازم براي روي خمير براي ۶ نفر
پياز متوسط ۱ عدد
سير ۲ تا ۳ حبه
گوجه فرنگي متوسط ۲ عدد
جعفري خرد شده ۲ تا ۳ قاشق غذاخوري
فلفل دلمه اي ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
نمک و فلفل به ميزان دلخواه
رب فلفل يا رب گوجه فرنگي ۱ قاشق غذاخوري
آويشن ۱ قاشق چايخوري
کره ۲۵ گرم


طرز تهيه

۱. ابتدا آرد را الك كنيد. نصف ليوان از آرد را براي پهن كردن خمير كنار بگذاريد. بقيه آرد را در ظرفي ريخته و وسط آن را گود كنيد. مايه خمير، شكر و نمك را با كمي آب حل كرده به آرد اضافه كنيد. كم كم بقيه آب را اضافه كنيد. خوب ورز دهيد. خمير نرمي به دست مي آيد. سپس ۱۵ تا ۲۰ دقيقه بگذاريد در حرارت اطاق بماند. روي آن را با پارچه مرطوب بپوشانيد.

۲. پياز و سير را رنده يا ريز خرد كنيد. گوجه فرنگي، جعفري و فلفل دلمه اي را ريز خرد كنيد و همة مواد را با گوشت چرخ كرده خوب مخلوط كنيد و به آن نمك و فلفل بزنيد.

۳. خمير را به شش قسمت تقسيم كنيد. زير خمير را كمي آرد بپاشيد . ابتدا با وردنه پهن كنيد و سپس با دست به شكل بيضي درآوريد. ضخامت خمير بايد تقريباً نيم سانتيمتر باشد. روي هر تكه از خمير باز شده مقداري از ماية گوشتي بريزيد. بعد دور خمير را نيم سانت به طرف بالا تا كنيد و به هم بچسبانيد.

۴. كف سيني فر را آرد بپاشيد و پيده ها را روي آن بيندازيد. سيني را در فري كه از قبل با دماي ۲۰۰ درجة سانتيگراد گرم كرده ايد، بگذاريد تا پيده ها بين نيم ساعت يا ۴۵ دقيقه بپزند. سپس از فر درآوريد و كره را روي نان بماليد تا نرم شود. پيده را مي توانيد به ۳ تا ۴ تكه تقسيم كنيد. بعد آنها را با سالاد فصل سرو كنيد.

۵. براي تهيه پيده از خمير نان باگت يا بربري به ميزان ۴۵۰ گرم يا يك چانه نيز مي توان استفاده كرد


پاچانگای گوشت غذای ترکیه ای

مواد لازم

خمیر یوفکا سه ورق

گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم

پیاز یک عدد

رب گوجه‌فرنگی دو قاشق غذاخوری

هویج رنده شده سه عدد

پنیر پیتزا ۳۰۰ گرم

اسفناج یا برگ چغندر خردشده ۱۰۰ گرم

روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

آویشن یک قاشق چای‌خوری

آب نصف پیمانه


طرز تهیه 

گوشت چرخ کرده را با پیاز خرده شده، روغن و نمک تفت دهید و سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و کمی فلفل بزنید.

یک ورق یوفکا را پهن کرده و نصف پیمانه آب را با نصف پیمانه روغن مخلوط کرده و با قلم‌مو روی خمیر بمالید، سپس پنیر پیتزا را روی ورق یوفکا پخش کرده ورق دوم را روی ورق اول گذاشته و دوباره مخلوط آب و روغن روی آن بمالید بعد مخلوط برگ چغندر و هویج رنده شده را پخش کنید.

در مرحله آخر، ورق سوم را قرار داده با قلم‌مو آب و روغن زده و مخلوط گوشت چرخ‌کرده را ریخته و کمی آویشن بپاشید. یوفکا را از پایین به صورت لوله پیچیده و در سینی فر چرب شده به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

در حین پخت یک الی دو بار روی آن را با قلم‌مو روغن مالیده تا کاملاً برشته شود.

نکته: گوشت چرخ کرده را با پیاز خرده شده، روغن و نمک تفت دهید و سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و کمی فلفل بزنید.


خان پسند غذای ترکیه‌ای

مواد لازم

گوشت بدون استخوان یک کیلوگرم

پیاز و گوجه فرنگی از هر کدام یک عدد

روغن دو قاشق سوپ‌خوری

رب گوجه‌فرنگی یک و نیم قاشق سوپ‌خوری

آب دو و نیم پیمانه

بادمجان یک کیلوگرم

کره یک قاشق سوپ‌خوری

آرد یک و نیم پیمانه

شیر دو پیمانه

آب‌لیمو، نمک و فلفل به میزان لازم

فلفل کبابی شش عدد


طرز تهیه:

پیاز را خرد کرده و با روغن تفت داده تا طلایی شود.

گوشت را خورشی خرد کرده و به پیاز اضافه و تفت دهید.

رب گوجه‌فرنگی، فلفل و آب را اضافه کرده و با حرارت ملایم اجازه دهید گوشت بپزد.

بادمجان را در فر یا روی اجاق کبابی کرده بعد از پوست کندن کمی آب‌لیمو به آن اضافه کنید تا سیاه نشود.

در ظرفی آرد را با کره تفت داده تا بوی خامی آن برود بعد شیر را ریخته و هم زده تا غلیظ شود.

بادمجان‌ها را ساطوری کرده و به سس سفید اضافه کرده نمک و فلفل بزنید.

مایه بادمجان را در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن گوشت را ریخته و با گوجه‌فرنگی و فلفل کبابی تزئین نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید