مواد لازم
گوشت بره پخته و چرخ شده :۴۵۰ گرم
لپه :۱۲۰ گرم
گشنیز ریز خردشده:۲ قاشق غذاخوری
گرام ماسالا :۱قاشق غذاخوری (ادویه مخصوص هندی)
سیر ریزخرد شده :۱ قاشق غذاخوری
زنجفیل ریزخرد شده:۱ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز آسیاب شده :۲ قاشق چایخوری
فلفل سبز تازهریزخرد شده: به میزان لازم
نمک :به میزان لازم
آب لیموی تازه : به میزان لازم
روغن گیاهی : به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا گوشت را با مقداری آب بپزید تا زمانی که آب آن کاملا تبخیر شده و گوشت نرم شود، سپس آن را چرخ کنید.
لپه را از قبل با مقداری آب بپزید و آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
لپه، گوشت ، گرام ماسالا ، زنجبیل ، تخم گشنیز ، سیر ، فلفل سبز، نمک و آبلیمو را داخل مخلوط کن بریزید و دستگاهرا روشن کنید تا همهمواد لهشدهو خمیری شکل شود.
مایه شامی را به یک کاسهبزرگ منتقل کردهو با گشنیز خرد شده مخلوط کردهو خوب ورز دهید.
در صورت تمایل یک عدد تخم مرغ اضافهکنید تا از وا رفتن شامی ها جلوگیری شود.
تابهای را روی حرارت قرار دادهو روغن بریزید تا داغ شود .
سپس هر با مقداری از مواد را برداشته و به آن هر شکلی میتونید بدهید و داخل روغن داغ سرخ نمایید.
شامی ها را برگردانید تا طرف دیگر آن ها هم سرخ شود ، سپس داخل ظرف مورد نظر بچینید و با مخلفات دلخواه سرو کنید.
ادویه گرام ماسالا
پودر زیره سبز: ۳ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز: ۲ قاشق مرباخوری
پودر هل سبز: ۲ قاشق مرباخوری
پودر فلفل سیاه: ۲ قاشق مرباخوری
پودر دارچین: ۵/۱ قاشق مرباخوری
پودر میخک: ۱ قاشق مرباخوری
پودر جوز هندی: ۱ قاشق مرباخوری
پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق چایخوری (قابل حذف بر اساس ذائقه)
پودر رازیانه: ۵/۱ قاشق چایخوری (قابل حذف بر اساس ذائقه)
پودر انیسون ستاره ای: ۱ قاشق مرباخوری (قابل حذف بر اساس ذائقه)
پودر برگ بو: ۱ قاشق مرباخوری (قابل حذف بر اساس ذائقه)
طرز تهیه ادویه گرام ماسالا
طرز تهیه و ترکیب ادویه ماسالا منحصر بفرد است. شاید ترکیب ادویه جات دیگر را بعد از اینکه به پودر تبدیل می شدند یک تا دو دقیقه تفت می دادید؛ اما گرام ماسالا قبل از اینکه به پودر تبدیل شود باید داخل تابه تفت داده شود یا بهتر است بگوییم برشته شود.
همه ترکیبات گفته شده در قسمت قبل را به صورت چوب و دانه قبل از پودر شدن داخل یک تابه روی حرارات ملایم قرار دهید، حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه همان طور که روی حرارت ملایم است، هم بزنید. زمانی که بوی ادویه های برشته شده، فضا را پر کند و رنگ آنها کمی تیره شوند، زمان خاموش کردن حرارت زیر تابه است. به هیچ وجه حرارت زیر تابه را زیاد نکنید.
بعد از گذشت مدت زمان گفته شده، ترکیبات تفت داده شده را داخل یک ظرف بریزید و بگذارید کاملا خنک شود. اگر عجله دارید می توانید ظرف حاوی ترکیبات را به مدت چند دقیقه داخل فریزر بگذارید. حالا نوبت آن رسیده است تا ترکیبات کاملا سرد شده را با آسیاب برقی یا هاون به پودر تبدیل کنید. عطر خیلی خوبی به مشام می رسد. حالا پودر گرام ماسالای تهیه شده را در یک ظرف در بسته گذاشته و در جای خشک و خنکی نگهداری کنید.